Guido van der Meer, André Wierper en Ronald Willemsen versterken het VVV-bestuur. Corrie van Sprang stuurt de VVV-serviceshop aan.
Guido van der Meer, André Wierper en Ronald Willemsen versterken het VVV-bestuur. Corrie van Sprang stuurt de VVV-serviceshop aan. Foto: Christian Pfeiffer

Nieuw VVV-bestuur gaat leuke dingen voor Weesp bedenken

WEESP - André Wierper is de nieuwe voorzitter van de VVV in Weesp (officieel: VVV/VVW). In zijn kielzog hebben ook Ronald Willemsen en Guido van der Meer het bestuur versterkt. Hun eerste wapenfeit: kermis in de binnenstad.

door André Verheul

De drie Weespers raakten anderhalf jaar geleden geïnteresseerd in de discussie over de structuurvisie van de gemeente en bezochten de bijeenkomsten hierover. Zo bezig zijn met je eigen stad, waarom zouden ze daar niet wat verder in gaan? De vraag stellen, was hem beantwoorden. Dus schudden ze nu de VVV op. Willemsen: "Ons doel is om er samen met de vrijwilligers die al jaren goed werk doen bij de VVV leuke dingen te bedenken voor Weesp."

Kinderkermis
Wierper: "Het eerste is een kinderkermis in de binnenstad. Het is natuurlijk een schitterende plek, maar tegelijkertijd ook een hele lastige. We hebben hier zorgvuldig met ondernemers, omwonenden, gemeente en andere betrokkenen over gesproken en het is fantastsich dat dat gelukt is. Op 18 juni gaat hij van start. Er komen attracties verspreid over de Nieuwstraat, van het Groote Plein tot aan de Slijkstraat. Het gaat om een kinderkermis, dus geen botsauto's, boksballen en schiettenten, maar leuke activiteiten voor de jeugd tot pakweg 10 jaar. Ik denk dat we daar heel veel kinderen en ouders een plezier mee doen."
Willemsen: "De kermiskraampjes zetten we zo neer, dat de winkels goed bereikbaar blijven. Zodat er ook voor het winkelend publiek een leuke route ontstaat. We willen er samen met de winkeliers een groot succes van maken. Misschien kan het volgend jaar dan iets groter, dat zien we wel."

Verenigingen
Afgelopen vrijdag nodigde het VVV-bestuur vertegenwordigers van allerlei Weesper verenigingen en instellingen uit voor een borrel in restaurant Aaltje. De kersverse voorzitter toonde de ambities die de VVV heeft. "We willen Weesp nog meer op de toeristische kaart zetten." Daar vroeg hij medewerking van al die clubs en instellingen bij. "Samen maken wij Weesp".

Wierper en Willemsen zijn ervan overtuigd dat actieve partijen in Weesp elkaar kunnen versterken, bijvoorbeeld door ideeën uit te wisselen. Willemsen: "Alle sportclubs, muziekverenigingen en noem maar op, ze hebben ook belangrijke rol in het versterken van onze toeristische positie. Kijk maar maar het Sluis-en-bruggenfeest, het Sloeproeien of al die andere evenementen. Het zijn uiteindelijk de verenigingen die dat organiseren. Wij willen ons daar een klein beetje mee gaan bemoeien om dingen te verbeteren als dat nodig is. We kennen veel mensen in Weesp, wij zijn Weespers, we willen dat je samen Weesp kan laten 'beleven'."

Attracties verspreid over de Nieuwstraat, winkels blijven bereikbaar

Kalender
Samenwerken, cöordineren, Weesp op de kaart... het klinkt heel erg als de breed opgezette stichting Beleef Weesp 2025, die een jaar geleden is opgericht en waar tot op heden amper iets van vernomen is. Wierper: "Ik denk dat we deels dezelfde doelstelling hebben. Dat is alleen maar goed. Wij willen echter meer promoten dan zelf organiseren. Zo zal er snel in samenwerking met het WeesperNieuws een maandelijkse evenementenkalender komen, waar iedereen aan kan bijdragen en waarop je kan zien wat er wanneer allemaal in Weesp te doen is. Heel simpel. Weesp heeft al heel veel: een prachtige stad aan het water, een mooi woonklimaat, veel activiteiten, veel mooie natuur om ons heen. Die optelsom maakt Weesp gewoon heel erg aantrekkelijk. Daarom hebben we vrijdag gezegd: kom bij elkaar, we doen het samen."