Meer dan 300 renners trokken weer door de Weesper straten.
Meer dan 300 renners trokken weer door de Weesper straten. Foto: Yannick uit den Boogaard

Koersen op paasdag

WEESP - Met een warm paaszonnetje, genoeg vermaak langs het parcours en vooral spannende duels van de renners zelf was de Weesper Wielerronde afgelopen zondag geslaagd te noemen. Meer dan 300 topamateurs kwamen weer naar Weesp voor het evenement.

door Sjoerd Stoop

Gestreden op het parcours werd er volop. De dag werd geopend door de jonge talenten. Meteen was goed te merken dat het veranderde parcours wat zwaarder was dan voorheen. Vooral de eerste bocht op de Achtergracht vergde wat goede stuurmanskunsten. Dat zorgde er mede voor dat het rondje zwaar genoeg was voor een leuke koers. Jesper Rasch bleek de sterkste. Na de jonge talenten kwamen ook de masters en de dames nog het parcours op. Eerste plaatsen waren er voor Brian Burggraaf (masters 40+), Tessa Dijksman (dames) en Robbert Schaap (40- klasse).

De mensen achter het evenement hadden een meer dan geslaagde dag. Een extra bedankje was er voor Jan de Wee, al jaren dè man achter het evenement. De Weesper Amsterdammer kreeg een bloemetje voor z'n belangeloze trouwe werk.

Het veranderde parcours kende een paar scherpe bochten.
De start was ook deze keer op de Groeneweg.
Langs het parcours was er genoeg plek voor een hapje en een drankje.