Drummer (V) Gezocht is finalist van Weesp Got Talent.
Drummer (V) Gezocht is finalist van Weesp Got Talent. Foto: Marieke van Veen

woensdag 30 april

Samen zingen

Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp met Hollandse liedjes van alle tijden. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Pub Quiz

In de City is weer een Pub Quiz. Teams van maximaal 5 personen toegestaan. Voor opgeven: cityquiz@wesopa.nl. Aanvang 20.30 uur. Deelname kost € 10,- per team.

donderdag 1 mei

Meester Bouhuijslezing

De Meester Bouhuijslezing wordt dit jaar verzorgd door Marjoleine Oppenheim-Spangenberg. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop bij de BoekenArk en de Kleine Prins. Zie ook pagina 5.

Film: Soof

In de City draait Soof, een komische film over het leven van een veertigjarige vrouw die kampt met is-dit-alles-gevoelens. Aanvang: 20.30 uur, entree € 8,-.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café staat dit keer in het teken van 'samen actief zijn'. De dagbehandeling presenteert uiteenlopende activiteiten. Locatie: Hart van Weesp van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang en koffie gratis.

vrijdag 2 mei

Finale Weesp Got Talent

Zone 1380 houdt de finale van Weesp Got Talent. De zaal is uitverkocht, maar meestemmen kan nog wel. Kijk daarvoor op weespernieuws.nl.

Fatsnerran bij de molen

Poppentheater Fatsnerran verzorgt in de tuin van molen 't Haantje een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. De entree bedraagt € 2,50, de opbrengst is voor stichting 't Haantje. Aanvang: 14.00 uur.

zaterdag 3 mei

Aandachtsgeil

De derde cabaretvoorstelling van Harry Glotzbach. Een show vol bizarre verhalen, meeslepende gitaardeuntjes en hilarische publiekinteractie. In de City of Wesopa om 20.30 uur. Entree € 15,-.

zondag 4 mei

Poppen maken

Ankh Schermer van POPenSPUL viert de lente met poppenmaakworkshops. Alle deelnemers maken een eigen popje. Van 10.00 tot 14.30 uur. Voor aanmelden: pop.en.spul@live.nl of 06-44 484242.

Programma herdenking

Ook dit jaar wordt de herdenking in Weesp omlijst met muziek, toespraken en gedichten. Zie het artikel onder deze agenda.

maandag 5 mei

Spreekuur SeniorWeb

SeniorWeb Weesp houdt van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in De Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Zwangerschapscursus

B-prepared start met een nieuwe zwangerschapscursus in de Verloskundige Praktijk in Weesp. De cursus is elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur en is bedoeld voor vrouwen die tussen de 20 en 27 weken zwanger zijn. Aanmelden kan via www.bprepared.vpweb.nl.

dinsdag 6 mei

Dikke Jas Concert

Het Dikke Jas Concert van 6 mei wordt verzorgd door pianiste Aitana de Jong Mompó. Ze speelt werken van Bach, Haydn, Chopin, Debussy en Rachmaninov. Aanvang: 12.30 uur. Toegang: een vrije gift.

woensdag 7 mei

Mamacafé

Het Mamacafé houdt een themaochtend over 'persoonlijke presentatie en uitstraling'. Moeders, vaders en hun jonge kinderen zijn welkom. Locatie: Bibliotheek Weesp. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Verder nog:

Waterobjecten

Ook dit jaar wordt de Oudegracht tijdens Weespers aan de Wand (6 t/m 9 juni) opgesierd met waterobjecten. Iedereen die zin heeft om ook iets te maken, kan dit doorgeven aan Ilona Woltring: i.woltring@planet.nl. Scholen, verenigingen, kunstenaars, burgers: iedereen mag meedoen.