The Victory verwacht volgend jaar zeker kansen te hebben.
The Victory verwacht volgend jaar zeker kansen te hebben. Foto: Yannick Uit Den Boogaard

'En nu doorpakken'

WEESP - Er moest hard voor gewerkt worden en daardoor was het afgelopen week ook de kroon op het werk: The Victory speelt volgend jaar weer een klasse hoger. De Weesper tafeltennissers promoveerden afgelopen weekend en treffen vanaf komend najaar weer de beste teams van het land.

door Sjoerd Stoop

"Dat we nu promoveren geeft een goed gevoel", zegt Weesper speler Frank van der Wurff, naast Dennis Visser, Berry Kruger, Arjen de Groot en Rutger Jakobi deel van het team. De Weespers degradeerden een jaar geleden nog en voelden daardoor wel de druk om te presteren. "Dat het team een jaar geleden degradeerde was echt zonde, zeker omdat we net een beetje tekort kwamen. We hebben het afgelopen jaar daarom ook hard gewerkt om te promoveren, maar dat was best een zware klus. Je speelt met een soort drang om te presteren, want je weet dat je zoveel mogelijk wedstrijden moet winnen. Dat gaf veel druk, zeker toen we de eerste weken nog wat opstartproblemen hadden. Dat het nu goed gekomen is, is wel de kroon op het werk."

Feest barst los
Vooral het laatste duel, een week geleden, bracht de Weespers veel druk. Toen de zege eenmaal zeker was en het team dus gepromoveerd was, barstte er een feestje los. "Ja, we hebben zeker wel even gefeest. Des te meer omdat er echt een last van onze schouders was afgevallen", vertellen de spelers. "We waren erg opgelucht dat het toch was gelukt om te promoveren. We hebben het duel met onze joker gespeeld, onze sterke speler Dennis Visser. Dennis heeft afgelopen jaar veel last gehad van een blessure, maar stond er toch. Dat heeft ons erg geholpen."

Stappen maken
Eenmaal gepromoveerd staat de Weespers vanaf komend najaar een zware klus te wachten. "We moeten nog even afwachten welke teams we straks treffen, want dat moet allemaal nog bepaald worden. Je kunt daar echt pech mee hebben, maar ook wel wat geluk", vult Rutger Jakobi aan. "We hopen dat we een beetje een leuke poule hebben met aansprekende, maar wel verslaanbare tegenstanders. Dan kunnen we ook komend jaar weer een paar goede stappen zetten. Vergeleken met een jaar geleden hebben we veel geleerd en spelen we beter: we hebben vooral een betere balans gevonden. Als we straks een paar leuke tegenstanders treffen, kunnen we alleen nog maar meer leren en nog beter worden. Als je door een paar veel te sterke tegenstanders weggespeeld wordt, leer je daar weinig van. We moeten nu echt doorpakken."

Veel oefenen
Om het team klaar te stomen voor de zware klus wordt er tot en met het eerste duel komend najaar hard geoefend door de Weesper spelers. "Nog meer dan afgelopen jaar", lacht Jakobi. "We gaan hard werken om er te staan, zodat we straks mee kunnen doen en stand kunnen houden."