Project 'Maak mij dat wijs' vindt plaats in de bibliotheek.
Project 'Maak mij dat wijs' vindt plaats in de bibliotheek. Foto: Christian Pfeiffer

'Maak mij dat wijs' verbindt jongeren en ouderen

WEESP - Wat kunnen jongeren opsteken van de communicatie van vroeger en wat kunnen ouderen leren van de communicatie van nu? Dat is het thema van 'Maak mij dat wijs', een project dat 13 mei van start gaat in de bibliotheek. Het project brengt jongeren en ouderen bij elkaar met als uiteindelijk doel de ontwikkeling van een app.

In zes bijeenkomsten gaan jongeren en ouderen met elkaar in gesprek over communicatie. Hoe communiceerden mensen vroeger met elkaar in een wereld van voor de smartphone en internet? Hoe was het om afhankelijk te zijn van een telefoon die op een vaste plaats in huis hing of nog verder terug in de tijd, van uitsluitend briefwisseling? Hoe hield je contact met vrienden en familie als je op reis ging? Wat was het voordeel van deze 'beperkte' communicatie? Anderzijds, wat zijn de voor- en nadelen van het altijd bereikbaar zijn voor je sociale en zakelijke omgeving van nu? Jongeren en ouderen kunnen veel van elkaar leren, denken de initiatiefnemers. Het uiteindelijke doel, een app voor smartphones en tablets, is gericht op het wegwijs maken van ouderen in de communicatie van nu.
Initiatiefnemer van het project 'Maak mij dat wijs' is de Stichting Creative Aid. Samen met De Bibliotheek, Seniorweb en Versa Welzijn wil deze stichting de werelden van jongeren en ouderen verbinden. Het project wordt gesteund door het Oranje Fonds en het VSB Fonds. 'Maak mij dat wijs' start op 13 mei van 16.00 tot 17.30 uur in de bibliotheek. De bijeenkomsten zijn verder op 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni en 17 juni op dezelfde tijd. Deelnemers hoeven niet aan alle bijeenkomsten mee te doen. Deelname is gratis. Aanmelden via info@creativeaid.nl of vraag ernaar in de bibliotheek.