MHCW boekt met gemak een afgetekende zege.
MHCW boekt met gemak een afgetekende zege. Fotos: Yannick Uit Den Boogaard

MHCW houdt kans op 2e plek

WEESP - Met een afgetekende zege op Athena hebben de hockeyers van MHCW de kans op de tweede plek een stuk vergroot. Doordat de Weespers zelf wonnen met 8-4 en de concurrenten punten verspeelden, staat de ploeg nu gedeeld tweede.

door Sjoerd Stoop

MHCW had geen problemen met Athena en stond al snel op een 5-0 voorsprong. De Weespers waren veel sterker dan de Amsterdammers, waardoor de zege zeker was.

Na de rust kon Athena wat terugdoen, maar een ommekeer bleef achterwege. Elke aanzet van MHCW leverde een goal op. Dat gaf genoeg vertrouwen om ook af en toe wat terug te kunnen zakken.

"Dat we na rust wat toegaven was wel zonde, maar aan de andere kant leverde het ons ook geen schade op", concludeerde MHCW-speler Dennis van Kooij na afloop. "We hebben gewoon goed gespeeld en gedaan wat we moesten doen. Dat we nu nog kans maken om te promoveren geeft een goed gevoel. Aan de andere kant maak je wel meteen een hele grote stap naar de eerste klasse. We moeten er nog wel even over nadenken, maar we moeten de tweede plek hoe dan ook nastreven."

Hockeysters komen tekort
Met een forse nederlaag hebben de hockeysters van MHCW niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper Qui Vive. De Weespers deden het voor rust nog goed, maar kwamen na rust tekort: 0-7.

MHCW speelde voor rust sterk en kon de koploper vaak vastzetten. Met goed spel zorgden de Weespers steeds voor gevaar. Vlak voor rust kon de tegenstander toch op voorsprong komen. Na rust was alles anders. De tegenstander zette wat meer aan dan daarvoor en was stukken sterker dan de Weespers. Zonder al te veel problemen werd er gebouwd aan een forse zege en werd MHCW weggespeeld.

Hoewel MHCW zeven tegengoals kreeg, kon MHCW-speler Merel van Kassel vrede hebben met de forse nederlaag tegen de koploper. "Deze dames doen nog mee om de eerste plaats. Als je na rust zag hoe ze speelden en hoe goed ze waren, kun je daar alleen maar respect voor hebben", conludeerde de Weespse. "Aan de andere kans was het wel jammer dat we na rust het goede spel van daarvoor geen vervolg konden geven. We hadden voor de rust het gevoel dat we sterk speelden en kansen hadden. Dat was na rust zeker een tegenvaller. Maar het was geen schande om verslagen te worden door deze goede en sterke ploeg. Volgende week gaat het weer beter."

MHCW is een stuk sterker.