Een uitstapje per rondvaartboot.
Een uitstapje per rondvaartboot. Foto: De Zonnebloem

Zonnebloem Weesp wil bestuurscrisis snel oplossen

WEESP - De Zonnebloem Weesp zit in een bestuurscrisis. Zowel de voorzitter als de secretaris en de penningmeester heeft er recent de brui aan gegeven.

door Marieke van Veen

Volgens interim-voorzitter Ronald Brouwer liggen hier verschillende redenen aan ten grondslag. "Het heeft niets te maken met interne strubbelingen. Op een gegeven moment vindt iemand het gewoon tijd om het stokje door te geven. Vervelend genoeg valt dat voor deze belangrijke functies samen."

Brouwer is bestuurslid van de Nationale Vereniging de Zonnebloem in de regio 't Gooi. Weesp is één van de twaalf afdelingen. "Aan mij de taak de afdeling weer in het zadel te helpen. Zelf voorzitter worden? Nee. Ik ben geen echte voorzitter. Er zijn mensen die daar veel geschikter voor zijn, ik ben weer goed in andere dingen."

Het gaat te ver om te zeggen dat het voortbestaan van de afdeling Weesp wordt bedreigd. "Zover is het nog lang niet en hopelijk komt het ook niet zover", reageert Brouwer. "Maar de afdeling Weesp is wel een beetje stuurloos. Bestaande activiteiten gaan gewoon door, maar zonder bestuur worden er geen nieuwe activiteiten ontplooid en geen nieuwe doelgroepen aangeboord. En dat is jammer, want we weten zeker dat er nog veel meer mensen in Weesp zijn waar we iets voor kunnen betekenen."

De Zonnebloem doet namelijk veel meer dan 'bejaardenbingo'. Brouwer: "We zijn er voor alle mensen met een fysieke beperking. Ook voor jongeren doen we steeds meer. We gaan varen, naar het theater, de dierentuin... echt leuke dingen. Van dat oubollige imago moeten we nu maar eens af."

Weespers die de Zonnebloem Weesp willen versterken, kunnen de interim-voorzitter bellen. Zijn nummer is 06-14 230829.