De film 'The Lunchbox' is donderdag 8 mei te zien in de City.
De film 'The Lunchbox' is donderdag 8 mei te zien in de City.

woensdag 7 mei

Samen zingen

Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

Het Mamacafé houdt een themaochtend over Persoonlijke presentatie en uitstraling. Moeders, vaders en hun jonge kinderen zijn welkom. Locatie: Bibliotheek Weesp. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

donderdag 8 mei

Film: 'The Lunchbox'

In de City draait de film 'The Lunchbox'. Ila probeert haar huwelijk nieuw leven in te blazen door heerlijke maaltijden in de lunchbox van haar man te stoppen. Die belanden echter per ongeluk op het bureau van een eenzame collega. Aanvang 20.30 uur, entree € 8,-.

vrijdag 9 mei

Slotavond klaverjassen

FC Weesp sluit het klaverjasseizoen af met een slotavond. Deze avond zou eerst 25 april plaatsvinden, maar is verplaatst naar vrijdag 9 mei. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur, het klaverjassen begint om 20.00 uur.

Yogacursussen

YogaToday op de Achtergracht start deze week met nieuwe cursussen. Het gaat om Carryoga voor moeders met baby's, zwangerschapsyoga, Mindfulness & Meditatie en Adem & Extase Meditatie. Lesinhoud en tijden zijn te vinden op yogatoday.nl.

vrijdag 9 en zaterdag 10 mei

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag aan de beurt, de andere wijken in Weesp volgen zaterdag. Het papier moet om 8.00 uur buitenstaan.

zaterdag 10 mei

Nacht van Weesp

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt in de nacht van zaterdag op zondag de Nacht van Weesp, de grootste autopuzzelrit van Nederland. De start is vanaf 17.30 uur op het Groote Plein. Omdat er veel klassieke auto's meerijden, is dit ook leuk voor publiek.

Haarvlechtworkshop

Selina Siersmaa geeft een haarvlechtworkshop. De deelnemers leren verschillende vlechten maken. Van 10.30 tot circa 12.15 uur in Aetsveld. Deelname kost € 12,50 per duo (deelnemer en model). Aanmelden: 0627588631.

Open dag Domijn

Het Domijn aan de Bloemendalerweg houdt open huis. Van 12.00 tot 24.00 uur is er theater, muziek, performances en catering. Bezoekers wordt gevraagd een boom mee te nemen om het bomenbestand uit te breiden. Dit om te vieren dat het na bijna 25 jaar het eerste jaar is dat de Domijners eigenaar zijn van het terrein. Entree: € 2,-.

Embers Live Band

The Embers weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Zaterdag 10 mei doet deze professionele coverband dat in de City of Wesopa. In het voorprogramma staan The Old School Wannabees, de ouderband van OBS de Triangel. De entree van de feestavond is € 10,-. Reserveren via wesopa.nl.

Kledinginzameling

Sam's Kledingactie komt naar Weesp. De inzameling vindt van 9.00 tot 12.00 uur plaats in de katholieke kerk op de Herengracht. Ingenomen worden afgedankte kleding, schoenen en huishoudelijk textiel. De opbrengst is bestemd voor noodhulp aan het zuiden van India, waar vaak overstromingen plaatsvinden.

Plantenmarkt

Het parochiekoor houdt een plantenmarkt op het plein voor de Laurentiuskerk op de Herengracht. Van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst is ten bate van het koor.

Thiere Thielemans

Thiere Thielemans komt naar de BoekenArk om haar boek 'Hotel Mama' te promoten. Haar boek staat vol herkenbare verhalen over een 'normaal gezin dat best bijzonder is'. Een leuke moederdagcadeau, zo beredeneert de boekwinkel. Het boek kost € 12,50, inclusief handtekening en speciale opdracht.

Molendag

Molen De Vriendschap aan de Utrechtseweg viert de jaarlijkse molendag. Er zijn kraampjes met streekproducten, versgebakken pannenkoeken, rondleidingen en elk uur kindervoorstellingen. Poppentheater Fatsnerran schreef speciaal voor de molen een nieuw verhaal: 'Het draait om Vriendschap'. De Molendag is van 10.00 tot 17.00 uur. De kindervoorstellingen zijn vanaf 12.00 uur.

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en er worden tweedehands boeken verkocht.

zondag 11 mei

Dienst voor (on)gelovigen

Sara Kroos viert Moederdag met een 'Dienst voor (on)gelovigen'. De cabaretière praat en zingt met gasten. Theaterpand Weesp, Herengracht. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 5,-.

maandag 12 mei

Koffiemiddag Zonnebloem

De Zonnebloem houdt maandag 12 mei van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in de Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Spreekuur SeniorWeb

SeniorWeb Weesp houdt van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in De Bibliotheek. Senioren kunnen hier informatie over computers, tablets en smartphones krijgen.

dinsdag 13 mei

Babymassage

Het Mamacafé houdt een themaochtend over babymassage. Moeders, vaders en hun jonge kinderen zijn welkom. Locatie: Bibliotheek Weesp. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Maak mij dat wijs

In de bibliotheek is 13 mei de start van het project 'Maak mij dat wijs'. Ouderen en jongeren komen bij elkaar voor het maken van een app. Dit is de eerste bijeenkomst, de komende 5 weken zal er elke week één zijn. Aanmelden kan via info@creativeaid.nl. Het is van 16.00 tot 17.30 en deelname is gratis.

woensdag 14 mei

Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt een ouderensoos op het nieuwe adres: Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Voor vervoer kan worden gebeld met 06-13898245. Deze service kost € 1,50.

Workshop Groei & Bloei

Groei & Bloei Weesp verzorgt de jaarlijkse workshop bij Kwekerij Vechtwijck in Weesp. Deelnemers maken een strokrans, opgemaakt en gevuld met potjes die te vullen zijn met zelf te kiezen plantjes uit de kwekerij. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: 410214 of 263910.

donderdag 15 mei

Bingo

Het wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 15 mei een gezellige bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 410362.

Film: 'Shell'

In de City draait 'Shell'. Een 17-jarig meisje woont met haar epileptische en introverte vader op een afgelegen plek in de Schotse highlands. De enige mensen die ze ziet zijn de klanten van het pompstation waar ze werkt. Aanvang 20.30 uur, entree € 8,-. Voorverkoop via wesopa.nl.

Klaverjassen

Klaverjasclub 'De Vier Azen' verhuist naar Papelaan 99. Er wordt elke donderdag gekaart vanaf 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Wie mee wil doen, kan vrijblijvend binnenstappen en een avondje meekaarten.

Verder nog

Weesperfotomobiel

Weespers aan de Wand heeft de inzendtermijn voor Weesperfotomobiel verlengd. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen nog tot en met zondag 11 mei hun inzendingen uploaden. De foto's dienen gemaakt te zijn met een mobiele telefoon. De thema's zijn nieuws, humor, natuur, drama en vrij werk. Deelnemers mogen per categorie 1 foto insturen. De hoofdprijs is een digitale spiegelreflexcamera. Meedoen via www.weesperfotomobiel.nl.

De Nacht van Weesp: klaar voor de start.