Versa Welzijn huist sinds 1 mei op Papelaan 99.
Versa Welzijn huist sinds 1 mei op Papelaan 99. Foto: Ruth van Kessel

Versa en ouderensociëteit De Roskam samen in Papelaan 99

WEESP - Het was een klus, maar het is gelukt. Sinds 1 mei opereert Stichting Versa Welzijn vanuit Papelaan 99. Een verhuizing die een vernieuwing van de organisatie inluidt. Versa's ouderensociëteit De Roskam verhuist ook naar het nieuwe adres.

door Ruth van Kessel

Als het aan wijkcoach van Versa Welzijn Weesp Stef Braamhaar ligt, zal een cliënt straks niet meer geconfronteerd worden met een 'ik weet het niet' of 'de betreffende persoon is niet aanwezig'. Braamhaar: "In het verleden gebeurde dat soms en dat is natuurlijk niet wenselijk. Versa grijpt de verhuizing aan om te gaan werken met sociale teams, waarbij sociaal werkers in principe alle vragen kunnen beantwoorden en doelgericht een cliënt kunnen helpen."

De verhuizing van het Van Houten Industriepark naar Papelaan 99 werd ingegeven door kostenbesparing, een bundeling van alle activiteiten op één plek en een meer centrale ligging in Weesp. Extra parkeerplaatsen voor de deur na de herinrichting van de Papelaan moet de bereikbaarheid van het verzamelgebouw vergroten. "Het feit dat we nu met alle diensten in een kantoortuin samenwerken, maakt nu al dat we beter van elkaar zien wat we doen", vertelt de wijkcoach enthousiast. "We grijpen de verhuizing aan om dit jaar nog te werken met sociale teams met allround sociaal werkers die desgewenst door kunnen verwijzen naar specialisten op de deelgebieden. Het enige dat voor cliënten verandert, is dat ze doeltreffender geholpen worden." Ouderensociëteit De Roskam krijgt een eigen ingang in het gebouw. Versa Welzijn blijft dezelfde diensten als voorheen bieden: Algemeen Maatschappelijk Werk, Vrijwilligerscentrale, vrijwillige thuiszorg, wonen/welzijnadviseur, mantelzorgondersteuning en schuldhulpverlening. Braamhaar: "Papelaan 99 als bruisend middelpunt van Weesp."