De medewerkers van Smit horen dat ze gewonnen hebben.
De medewerkers van Smit horen dat ze gewonnen hebben.

Ondernemersprijs voor innoverend Smit & Zoon

WEESP - "Mijn werkkamer is één grote bloemenzee, ik krijg nog net de deur open", zegt Marc Smit. De directeur van het Weesper familiebedrijf Smit & Zoon werd woensdag uitgeroepen tot Beste Onderneming van Noord-Holland.

In deze door de provincie geïnitieerde verkiezing waren 300 bedrijven in de race, verdeeld over drie categorieën. In de categorie MKB Groot werd Smit & Zoon eerste. In de categorie MKB Midden reikte Solarclarity tot de top 10. Beide bedrijven waren al door de Weesper bedrijvenvereniging IVW uitgeroepen tot Weesper Onderneming van het Jaar.

"Het aardige is, de eerste bos bloemen was van de IVW", voegt Smit nog toe. Hij is blij met de prijs, vooral om de publiciteit. "Ons bedrijf bestaat al 200 jaar en is sinds 1970 in Weesp gevestigd. Onze klanten zitten voor 99% buiten Weesp, daarom zijn we niet bij iedereen bekend. Toch is lokale bekendheid belangrijk voor ons, want de meeste medewerkers komen uit Weesp en omgeving."

Smit & Zoon ontwikkelt en produceert looistoffen voor de leerlooierij en richt zich op het hogere segment. Dat betekent dat luxe lederen producten, van schoenen tot autostoelen, gemaakt worden met de producten van Smit. Innovatie staat hoog in het vaandel, met als doel schoner te werken. Smit stelt zich pro actief op en zet ook anderen in deze industrie aan tot het gebruik van duurzamere methoden. Volgens Smit heeft dat indruk gemaakt op de jury van de provinciale ondernemersprijs.
Aan de prijs is een bedrag van vijfduizend euro verbonden. Marc Smit zoekt daar nog een goede besteding voor. "Samen met onze medewerkers."