Het Weesper Wispe bier.
Het Weesper Wispe bier. Foto: Christian Pfeiffer

WeesperNieuws miniquiz: doe mee en win!

WEESP - Op zaterdag 17 mei is er in theater City of Wesopa de XL versie van de populaire City Quiz. Om er in te komen zijn hier drie vragen waar nu al leuke prijzen mee te winnen zijn.

De City Quiz XL is het hoogtepunt van het quizseizoen. Zo'n 30 teams, ieder met maximaal 5 personen, spelen 8 rondes met 10 vragen, waaronder een muziekronde en een beeldronde. De vragen gaan over politiek, geschiedenis, muziek, sport, wetenschap, literatuur, televisie enzovoort. Vanwege de verjaardag van Máxima is er een themaronde over 'het Argentinië van Máxima Zorreguieta'. Teams kunnen zich inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

Speciaal voor de lezers van het Weesper Nieuws volgt hier een een miniquiz. Iedereen kan meedoen.

Vraag 1
Bier kan goed gecombineerd worden met diverse producten. Ook het Weesper Wispe bier kan men in verschillende producten terugvinden. Welk van de onderstaande antwoorden is onjuist?
a) Met Wispe bier worden in Weesper horeca smakelijke stoofpotjes gemaakt.
b) Weesp stond ook bekend om haar chocolade. Wispe Chocolade was een succesvol experiment van de Weesper bierbrouwer.
c) Tegenwoordig wordt er zelfs brood gebakken van Wispe bier.

Vraag 2
Het theater City of Wesopa is gestart als een bioscoop. Hoeveel jaren was het een bioscoop?

Vraag 3
In welk jaar verscheen de allereerste editie van het WeesperNieuws (met daarin een groot artikel over de heropening van de City of Wesopa)?

Stuur je antwoorden voor 21 mei naar cityquiz@wesopa.nl. Onder de inzenders van de goede antwoorden worden Wispe pakketten en City-vrijkaarten verloot.