MHCW kon het lang spannend houden.
MHCW kon het lang spannend houden. Foto: Yannick uit den Boogaard

MHCW haalt promotie niet

WEESP - MHCW gaat ook volgend jaar van start als tweedeklasser. De Weesper hockeyers verspeelden afgelopen weekend de laatste kans om nog tweede te worden en daarmee te promoveren. MHCW kwam tegen koploper Leusden net tekort en verloor met 4-5.

door Sjoerd Stoop

MHCW deed wat het moest doen en speelde het hele duel goed. Met vlagen waren de Weesper hockeyers veel beter dan de koploper van het klassement. MHCW speelde vol op de aanval en kreeg ook de beste kansen. Het duel bleef lang spannend. De tegenstander kon vooral op de counter wat terugdoen en dat zorgde er ook voor dat de ploeg het duel won. Leusden kon vlak voor het slot met weer een counter de zege stelen en zo MHCW teleurgesteld achterlaten.

"Het is ontzettend zuur", concludeerde MHCW-speler Dennis van Kooij na afloop. "We waren het hele duel beter en het was ook meer dan terecht als we gewonnen hadden. We hebben goed gespeeld tegen de koploper, maar het gevoel van de nederlaag overheerst. We hadden het jaar vandaag kunnen maken met een zege, maar helaas."

MHCW heeft nu nog één duel te gaan komende zondag, maar dat gaat alleen nog maar om de eer.

Klassebehoud voor MHCW
Met veel vechtlust en goed spel hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Weespers wonnen afgetekend van VVV (3-1) en spelen daardoor ook volgend jaar zeker tweede klasse.
Anders dan zo vaak de afgelopen weken was het spel van de Weespers erg goed. Er werd volop gestreden. Terwijl MHCW het de afgelopen weken af en toe wel best vond en pas laat op gang kwam, stond het team nu vanaf de eerste seconde goed te spelen. Alles leek te kloppen. MHCW kon al voor rust op voorsprong komen door doelpunten van Lisa Clous en Lianne Westinga. VVV zette daar maar één treffer tegenover. Toch bleef het lang spannend.

MHCW kon de voorsprong na rust goed vasthouden, maar zag VVV een paar keer aanzetten. Vlak voor het slot van het duel kon MHCW met Tessel van Maanen de derde goal van de dag maken, waardoor de zege zeker was.

MHCW was na afloop tevreden. "We hebben vandaag aan onze toeschouwers laten merken dat we nog steeds goed kunnen hockeyen", vertelde Merel van Kassel na afloop. "Dat voelt erg goed. Dat merk je overal aan."

De tegenstander zorgde voor veel gevaar.