Humberto Tan komt zaterdag naar Weesp.
Humberto Tan komt zaterdag naar Weesp.

maandag 19 t/m vrijdag 23 mei

Inzameling Voedselbank

Leerlingen van het Vechtstede College gaan deze week in Weesp langs de deuren om producten in te zamelen voor De Voedselbank. De scholieren hopen dat de bewoners nog iets hebben staan wat toch niet gebruikt wordt, maar waar een ander blij mee kan zijn. Denk hierbij aan koffie, tandpasta, wasmiddel en schoonmaakproducten.

woensdag 21 mei

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar woensdag 21 mei ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

donderdag 22 mei

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp praten donderdag 22 mei over de betekenis van de innerlijke kracht van de mens. Deze gedachtewisseling vindt om 19.30 uur plaats in gebouw Papelaan 99.

Klassiek concert

Het ensemble Flutango verzorgt donderdag 22 mei een klassiek concert in De Hogeweijk. Ook niet-bewoners zijn welkom om naar het gevarieerde programma te komen luisteren. Aanvang: 19.00 uur. Een bijdrage door buitengasten wordt op prijs gesteld (richtbedrag € 7,-).

The Selfish Giant

In de City of Wesopa draait donderdag 22 mei de film 'The Selfish Giant'. Een realistisch drama dat zich afspeelt aan de onderkant van de samenleving. Aanvang 20.30 uur, entree € 8,-.

donderdag 22 mei tot zondag 25 mei

'Een soort Hades'

Theatergroep Paleis Wesopa speelt de jaarlijkse voorstelling dit jaar op locatie. In de kassen van Huyskweker Vechtwijck aan de 's-Gravelandseweg wordt 'Een soort Hades' opgevoerd. Het verhaal van de Zweedse schrijver Larse Norén speelt zich af in een psychiatrische inrichting, waar de tijd tot stilstand lijkt gekomen. De regie is in handen van Jori Hermsen. De voorstellingen zijn op donderdag 22 mei om 20.00 uur, vrijdag 23 mei om 20.00 uur, zaterdag 24 mei om 20.00 uur en zondag 25 mei om 15.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 per stuk en zijn te koop via wesopa.nl.

vrijdag 23 mei

Weesper Avond

Een nieuwe editie van de Weesper Avond vindt vrijdag 23 mei plaats in de Synagoge. Dit keer staat poëzie centraal. Weesper dichters dragen eigen werk voor en bezoekers kunnen hun lievelingsgedicht meenemen en met andere bezoekers bespreken. Ook is er een gezellige borrel met hapjes en drankjes. Aanvang: 20.00 uur.

zaterdag 24 mei

Feest van de Natuur

De Stichting Uiteraard Uitermeer viert zaterdag 24 mei het Feest van de Natuur. Op het terrein van Fort Uitermeer laten natuurorganisaties, ondernemers en kunstenaars zien wat de natuur voor moois te bieden heeft. Van 10.00 tot 15.00 uur informatiestands, verkoopkraampjes, een kunstexpositie, rondleidingen, speurtochten, dans, muziek en kinderactiviteiten.

Humberto Tan

Humberto Tan komt zaterdag 24 mei naar Weesp. De Kleine Prins heeft hem uitgenodigd vanwege zijn boek 'Rondom Tan: Vrouwen'. Tan wordt door zijn oude hoofdmeester van de basisschool geïnterviewd in het Lichthuis. Aanvang: 15.30 uur. Kaartjes hiervoor zijn voor 5 euro per stuk te koop in de winkel en via de website. Voorafgaand signeert de tv-presentator van 14.30 tot 15.15 uur in de kantoorboekhandel.

Koppelwedstrijd vissen

De Algemene Weesper Hengelaarsbond houdt zaterdag 24 mei een koppelwedstrijd. Een kind kan samen met zijn vader of moeder vissen, maar een combinatie met een opa, tante of buurman mag ook. Er wordt om 9.30 uur verzameld bij de Slijkstraatbrug. Het vissen is van 10.00 tot 12.00 uur in de Oudegracht. Deelname is gratis. Voor maden en voer zorgt de AWHB. Aanmelden kan bij Chris Trok via een mail naar jeugd@awhb.nl.

zondag 25 mei

Koopzondag

Veel winkels in Weesp zijn zondag 25 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.

Weesper Wijnproeverij

In de binnenstad wordt zondag 25 mei een wijnproeverij gehouden. Deelnemers kunnen bij tien speciaalzaken wijnen proeven en beoordelen. Hiermee maakt men bovendien kans op een diner voor twee. Inschrijven kan bij een van de deelnemende winkeliers.

'Lieve briefjes'

Cindy Pieterse staat zondag 25 mei in Theaterpand Weesp met haar voorstelling 'Lieve briefjes' op de planken. Aan de hand van briefjes leidt de comédienne haar publiek door de actualiteit. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 5,-. Reserveren via publiek@zone1380.nl.

Salon des Beaux-Arts

Salon des Beaux-Arts bestaat 4 jaar. De galerie wil dit vieren door zondag 25 mei met alle belangstellenden het glas te heffen. Van 13.00 tot 17.00 uur aan de Nieuwstraat 60.

dinsdag 27 mei

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar dinsdag 27 mei ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Verhuizing Rechtswinkel

Op dinsdagavond 27 mei 2014 opent de rechtswinkel Weesp van 19.30 tot 20.30 uur de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Papelaan 99. Voortaan zijn de juristen daar bereikbaar tijdens de avondopenstelling op dinsdagavond, uitgezonderd de schoolvakanties. Ook nieuw is het bestuur: voorzitter Inez Favier, secretaris Susasca van Sonsbeek en Jan Keijzer is penningmeester.

woensdag 28 mei

Samen zingen

Wie van zingen houdt, kan woensdag 28 mei komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 28 mei een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 26 mei tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

zaterdag 31 mei

Commotie in de Kom

Het watersportfestival Commotie in de Kom vindt zaterdag 31 mei vanaf 10.00 uur plaats in en rond de Kom. Een greep uit het programma: een nautische markt, historische schepen, demonstraties nautische ambachten, rondvaarten, roeiwedstrijden en shantykoren.

Zaterdag 31 mei

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er verkoop van tweedehands boeken.

zondag 1 juni

Revancherit

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt op zondag 1 juni de Revancherit. Start om 11.31 bij de Adelaar aan de Papelaan. Met kaartlezen, routebeschrijving en bol-pijl. Meer info: www.asvdevechtstreek.nl.

verder

Kandidaten Cultuurprijs

Weespers kunnen kandidaten aandragen voor de Weesper Domijn Cultuurprijs 2014. In aanmerking komen personen of instellingen die gedurende een langere periode een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp. Namen en toelichtingen kunnen tot uiterlijk eind juli worden doorgegeven aan het secretariaat: Casparuslaan 202 / anton.pastor@versatel.nl.

Vrouweninloop

De Vrouwen van Weesp hebben sinds dit jaar een eigen ruimte in gebouw Papelaan 99. Elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle vrouwen van Weesp welkom om elkaar hier te ontmoeten, ideeën aan te dragen en informatie in te winnen.

Schilderijen

"Bij abstracte schilderkunst moet je niet denken. Je moet het voelen, je moet het doen", meent Riny van der Valk. Haar schilderijen zijn tot en met begin juni te zien in De Bibliotheek.

Rondom Fort Uitermeer wordt zaterdag 24 mei het Feest van de Natuur gevierd.