Dat wordt omrijden in juni.
Dat wordt omrijden in juni. Foto: Christian Pfeiffer

Kruising bij Tong AH in juni twee weekenden dicht

WEESP - De kruising bij Tong Ah wordt volgende maand twee weekenden afgesloten voor al het verkeer. De provincie Noord-Holland neemt de provinciale weg en de kruising flink onder handen.

Als alles volgens planning verloopt is de kruising in het weekenden van 6 tot en met 9 juni en van 13 tot en met 16 juni dicht. Het weekend daarna staat als reserveweekend gereserveerd, voor als er vertraging wordt opgelopen door slechte weersomstandigheden.

De kruising wordt onder meer opnieuw geasfalteerd en er worden nieuwe verkeerslichten geplaatst. Ook wordt het fietspad langs de provinciale weg aangepakt. Deze werkzaamheden zijn afgelopen maandag al van start gegaan. Het fietspad tussen de Weesperbrug en de kruising Tong Ah is afgesloten. Fietsers moeten omrijden. Ze worden met borden omgeleid via het Verlengd Buitenveer. De planning is dat het fietspad eind juli weer opengaat. De hele herinrichting duurt tot augustus 2014. Gedurende deze periode is de maximumsnelheid ter hoogte van Weesp verlaagd van tachtig naar vijftig kilometer per uur.