Youp van 't Hek komt in september weer naar de City of Wesopa.
Youp van 't Hek komt in september weer naar de City of Wesopa.

Reserveer nu alvast kaartjes
voor Youp, Haye of Hans

WEESP - Nog een paar voorstellingen en het theaterseizoen zit erop. In juli en augustus is het stil in de City of Wesopa. Die periode kunnen de bezoekers gebruiken om zich in het programma van 2014/2015 te verdiepen. De City heeft namelijk een groot deel van de programmering al rond en er kunnen al kaarten gereserveerd worden. Op deze pagina een overzicht van de opvallendste voorstellingen.

door Marieke van Veen

Bekende namen
Nog voor de City het openingsweekend viert staat er een grote naam in Weesp op de planken. Cabaretier Youp van 't Hek treedt maandag 8 september op met een bewerking van zijn oudejaarsconference 'Wat is de vraag?' Vrijdag 28 november komen Haye van der Heyden en Erik Brey naar Weesp. De gelauwerde toneel- en scenarioschrijver en de ras-entertainer bundelen hun krachten in 'Geen Kunst'. Het gaat om een muzikaal programma vol Nederlands amusement. Vrijdag 26 februari 2015 is gereserveerd voor Hans Dorrestijn. De cabaretier deelt in 'Goeie Genade' zijn geestige en ontroerende bespiegelingen over ouder worden. Ook Niet Schieten! komt weer een thuiswedstrijd spelen. De van oorsprong Weesper cabaretgroep speelt vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2015 de nieuwe voorstelling 'Kusje d'r op?'

City Quiz
De regelmatig terugkerende pubquiz in de City is al jaren een groot succes. In teams van vijf personen binden Weespers de strijd met elkaar aan. De vragen gaan over muziek, sport, cultuur, politiek, actualiteiten en nog veel meer. Er is eens in de drie weken een quiz, meestal op woensdag, soms op zaterdag. Hou voor de data de agenda van het WeesperNieuws in de gaten of kijk op de website van de City. De eerste quiz van het nieuwe seizoen is op woensdag 24 september.

Muziek
De City heeft veel muzikale voorstellingen in het nieuwe programma opgenomen. Uiteenlopende genres zijn vertegenwoordigd. Van Nederlandstalig met Trio Bier op vrijdag 12 december tot de wereldmuziek van Trio Ristretto op zaterdag 22 november. Huiskoor The City Singers viert het 20-jarig bestaan met jubileumconcerten op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 april 2015. Nieuw zijn de 'Koffieconcerten voor de Donkere Maanden'. Zondag 26 oktober is de eerste. Musici van nationale of zelfs internationale allure brengen een klassiek programma ten gehore. Wie zelf eens meer wil dan zingen onder de douche is welkom op de Local Heroes-avond op zaterdag 11 oktober. De deelnemers kunnen een nummer naar eigen keuze zingen, waarbij ze worden begeleid door een heuse liveband.

Kindervoorstellingen
Ook voor kinderen gebeurt er volgend jaar weer genoeg in de City. Meneer Monster bijt het spits af met de voorstelling 'De Gruffalo'. Een muisje verzint een eng griezelbeest, dat tot zijn grote schrik echt blijkt te bestaan. Deze voorstelling wordt woensdag 17 september om 14.00 en om 16.00 uur opgevoerd. Verder op het programma: de Kinderboekenweek, (poppen)theater, Dirk Scheele van Sesamstraat en kinderfilms. Ook leuk: Zandtekenaars worden steeds populairder op tv. Speciaal voor kinderen komt er een zandverhaal naar de City. Wiltink en Wybenga spelen zondag 9 november Kadaira; de één vertelt, de ander tekent met zand.

Local Heroes: zing zelf een nummer met een echte liveband

Festivals
Het Wesopa muziekfilmfestival krijgt een vervolg. Donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2015 is de tweede editie met films over uiteenlopende muziekgenres, gelardeerd met anekdotes, optredens en inleidingen. Ook het Wesopa Bandjes Festival prolongeert. Amateurbandjes uit Weesp spelen zaterdag 7 februari 2015 covers en eigen nummers. Een nieuw initiatief is 'Kan ik u helpen', een culinair theaterfestival dat in september wordt gehouden. Vrijdag 12 september is de première. In totaal gaat het om negen avonden. Het publiek wordt meegenomen naar de winkels in de binnenstad, waar losse scènes worden gespeeld die samen een verhaal vertellen over heden, verleden en toekomst van de Weesper detaillisten. De tour wordt afgesloten met een diner.

Films
Elke donderdag verandert de City in een bioscoop. Welke films er worden vertoond is nu nog niet bekend. De City wil het aanbod zo actueel mogelijk houden en programmeert de films daarom later.

Kijk voor het hele overzicht op
www.wesopa.nl.

Wiltink en Wybenga komen in november zandverhalen tekenen.
Bandjes doen ervaring op.