Het werk aan de kruising in zes foto's. Van het weghalen van het asfalt tot aan de nieuwe situatie.
Het werk aan de kruising in zes foto's. Van het weghalen van het asfalt tot aan de nieuwe situatie. Foto's: André Verheul

Dag en nacht door met herinrichting N236

WEESP - Voor wie de herrie niet kon verdragen waren er bij de bouwkeet gratis oordopjes verkrijgbaar. Het werk aan de kruising van de N236 bij Weesp ging dit weekend dag en nacht door.

door Christian Pfeiffer

Vrijdagavond begonnen, zondagnacht klaar. Dat wil zeggen: voor de helft. Tijdens de werkzaamheden bleef één rijstrook open en die is dus nog bij het oude gebleven. Volgend weekend wordt de andere helft gedaan. Het asfalt is vervangen, de verkeerslichten zijn vernieuwd en de wegindeling is veranderd. Zo kan verkeer vanuit Aetsveld voortaan nog maar over één rijbaan rechtdoor Weesp in.

Het vernieuwen van het kruispunt is onderdeel van de opknapbeurt die de hele N236 krijgt in opdracht van de provincie Noord-Holland. Ook het fietspad wordt verbreed. Dat werk is nog lang niet af. Pas aan het eind van de zomer is het stuk langs Weesp klaar. De planning:

Woensdag en donderdag
Het werk gaat deze week door aan de middengeleiders van de weg. Dat zijn de verhogingen in de weg die de rijbanen van elkaar scheiden.

Dit weekend
Vanaf vrijdag wordt de andere kant van de kruising van de N236 bij Weesp aangepakt. Een herhaling van het werk van dit weekend. Het verkeer langs Weesp kan gewoon doorrijden op een aparte strook.
16 t/m 27 juni
Vanaf maandag 16 juni tot en met zaterdag 20 juni en van maandag 23 t/m zaterdag 27 juni gaat het werk in de nachten door aan de kruising. De werklieden beginnen om 20.00 uur en werken door tot 6.00 uur. Voor verkeer langs Weesp is één rijstrook beschikbaar, kruisend verkeer heeft geen last.

Na Weesp wordt het stuk langs Driemond onder handen genomen

27 t/m 30 juni
In het weekend van 27 t/m 30 juni wordt de N236 afgesloten tussen de Verlengde Rijnkade tot voorbij de kruising met de Wiefferingdreef. Over dat hele stuk wordt dan het wegdek vervangen.

4 t/m 7 juli
In het weekend van 4 t/m 7 juli wordt de N236 weer afgesloten tussen de Verlengde Rijnkade tot voorbij de kruising met de Wiefferingdreef. Over dat hele stuk wordt dan het wegdek vervangen.

23 t/m 24 augustus
Eind augustus wordt er, als alles goed gaat, voor het laatst aan de provinciale weg gewerkt. Zaterdag 23 en zondag 24 augustus wordt de N236 langs Weesp voor het laatst helemaal afgesloten om de laatste deklaag op het asfalt aan te brengen. Dat gebeurt tussen de Verlengde Rijnkade en een stuk voorbij de kruising met de Wiefferingdreef.
Bovenstaande data zijn volgens de provincie Noord-Holland nog allemaal onder voorbehoud. Mocht het weer erg slecht zijn, dan zijn er andere dagen beschikbaar om het werk te doen.

Als de aannemer klaar is bij het stuk bij Weesp dan schuift het werk meer op in de richting van Amsterdam. Dan wordt het deel tussen de Weesperbrug (bij Driemond) en de oprit naar de A9 aangepakt.

Uiteindelijk, in 2015 en 2016, wordt de Loodijk onder handen genomen. Dat is nog niet het deel waar ook het kruispunt met de Dammerweg onderdeel van is. Voor dat stuk is op dit moment nog geen planning beschikbaar.