De Meriva-rijder is uitermate tevreden over zijn Meriva.
De Meriva-rijder is uitermate tevreden over zijn Meriva.

Opel Meriva auto met minste gebreken

Volgens het toonaangevende Duitse TÜV Report 2014 – gebaseerd op de inspectie van bijna acht miljoen tweedehands auto's – is de Opel Meriva de auto met de minste gebreken op de markt.
De rijders zijn verder ook uitermate tevreden met hun Meriva, zo blijkt. En dat voor de tweede keer op rij. Met een bijzonder hoge tevredenheidsscore van 80,4 procent steekt de prijswinnende MPV met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Het onderzoek is gedaan door J.D. Power and Associates, een van de bekendste marktonderzoeksbureaus ter wereld. De resultaten van de tevredenheidsenquête zijn gebaseerd op de ervaringen van 18.000 Duitse automobilisten. De deelnemers reden ongeveer twee jaar met hun auto en beantwoordden vragen op het gebied van kwaliteit/betrouwbaarheid, aantrekkelijkheid, dienstverlening en onderhoudskosten.

Toch kon het allemaal nog een tandje beter, want Opel vernieuwde de Meriva eerder dit jaar op talloze punten. Daarbij is de nadruk meer op praktische bruikbaarheid, Duitse kwaliteit en efficiency komen te liggen. Opel biedt met de Meriva sinds kort aan met de nieuwste motorvariant: de fluisterstille 1.6 CDTI ecoFLEX-dieselmotor met start-stopsysteem.