WK Pool bijna dicht

WEESP - Ruim 700 lezers van het WeesperNieuws hebben de WK -pool al ingevuld. Ruim 29 procent denkt dat Brazilië wereldkampioen wordt. De deelnemers hebben niet zo'n vertrouwen in het Nederlands elftal: slechts negen procent heeft Nederland als winnaar gekozen.

door Marieke van Veen

Op de tweede plaats staat Argentinië, met 21 procent. Spanje wordt ook gezien als kanshebber, daarvoor kiest bijna 15 procent van de invullers.

Het wereldkampioenschap voetbal gaat morgen (donderdag 12 juni) om 22.00 uur van start. Gastheer Brazilië staat in de openingswedstrijd tegen Kroatië. De pool invullen op weespernieuws.nl kan tot de wedstrijd begint. Een reeds ingevulde pool wijzigen kan ook nog tot dat tijdstip, dat kan door in te loggen met de eerder ingevulde gegevens.

Inmiddels zijn ook de prijzen bekend. De hoofdprijs is een witte loungeset van Karwei Weesp van aluminium en houtcomposiet ter waarde van € 999,-. Deze tuinset bestaat uit een tweezitsbank, een tafel en twee stoelen, inclusief bruingrijze zit- en rugkussens. De tweede prijs is ook niet mis. De op één na beste voorspeller wint een splinternieuwe Samsung Galaxy Mini ter waarde van € 269,-, beschikbaar gesteld door De Bruijn Facility / GSM365.nl.

De WeesperNieuws WK-pool is voor inwoners van Weesp, Driemond, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg en Nigtevecht. Om mee te doen moet je 12 jaar of ouder zijn. Deelname is gratis, één inschrijving per persoon.

Het invullen van de WK-pool wijst zich vanzelf. Eerst moeten de deelnemers de uitslagen van de poulewedstrijden voorspellen. Daar rollen voorspellingen voor de kwartfinales uit, waarvan men een winnaar moet aanwijzen. Dit gaat zo door tot de finale. Tot slot worden er nog een paar bonusvragen gesteld.

Het klassement wordt na iedere wedstrijd bijgewerkt en eens per week gepubliceerd in deze krant. De WK-pool maakt het WK voetbal extra spannend. Vrienden en collega's gebruiken de pool zeker ook om elkaar de loef af te steken. Elkaar uitnodigen kan dan ook via een speciaal formulier op www.weespernieuws.nl.