De spelers van Zone 1380 speelden afgelopen weekend 'Meisjesinternaat Vredestein'. Ook 20 juni wordt er beklemmende theaterspel verwacht.
De spelers van Zone 1380 speelden afgelopen weekend 'Meisjesinternaat Vredestein'. Ook 20 juni wordt er beklemmende theaterspel verwacht. Foto: Marieke van Veen

Bijkomen met een Bloody Mary na een griezelige spookwandeling door desolaat Weesp

WEESP - Het was eigenlijk de bedoeling dat de eerste Weesper thrilleravond zou plaatsvinden op, hoe toepasselijk, vrijdag de 13e aanstaande. De wereldkampioenschappen voetbal gooiden echter roet in het eten. Die dag speelt Nederland namelijk de eerste poulewedstrijd tegen Spanje. Dus kozen De Kleine Prins en Theaterpand Weesp eieren voor hun geld en verplaatsten de avond naar vrijdag 20 juni.

door Marieke van Veen

De thrilleravond bestaat uit verschillende onderdelen. Uitvalsbasis is Theaterpand Weesp aan de Herengracht. Daar wordt om 20.30 uur verzameld. Sara Kroos van Zone 1380 / Theaterpand Weesp neemt het publiek vervolgens mee op sleeptouw door de stad.

Luguber
"Het publiek krijgt een spookwandeling door Weesp en komt onderweg voor lugubere verrassingen te staan", verklapt Kroos. "Op verschillende locaties lezen spelers van onze theaterschool en diverse auteurs een thrillerverhaal voor. Ook wordt er in een leegstaand pand een enge scène gespeeld." Veilig weer terug in het theaterpand aan de Herengracht krijgen de deelnemers een Bloody Mary tegen de schrik. Ze kunnen onder begeleiding van Nathalie Scheffer van boekwinkel De Kleine Prins van gedachten wisselen met de auteurs en als kers op de taart volgt een laatste spannend verhaal.

Topauteurs
Onder de schrijvers die hun opwachting maken zijn Anke ten Doeschate uit Weesp, die onder het pseudoniem Renée Hulshof haar debuutthriller 'Verjaard' schreef. Ook uit Weesp: Mel Wallis de Vries, de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. En Annet de Jong komt, Telegraaf-journalist en auteur van literaire thrillers. Vorige week sprak ze in RTL Late Night nog over haar nieuwste boek 'Bitter Vocht'. Over dit boek zegt de schrijfster op uitgeverijq.nl: "'Bitter vocht' is een whodunnit en heeft een lekkere setting: een luxe kuuroord in Zeeland. Daar wordt een moord gepleegd die onder het tapijt dreigt te worden geveegd. Advocate Franka Kingma, die er zelf aan het sapvasten is, gaat op onderzoek uit."

Reserveren
Kaartjes voor deze eerste Weesper thrilleravond zijn per e-mail te reserveren via publiek@zone1380. Reserveren wordt aangeraden omdat er voor de spookwandeling door Weesp slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. De entree bedraagt € 5,- euro per persoon, inclusief drankje.

Met Mel Wallis de Vries, Anke ten Doeschate en Annet de Jong

'Meisjesinternaat Vredestein'
De foto bij dit artikel komt uit een scène van de beklemmende voorstelling 'Meisjesinternaat Vredestein', afgelopen weekend opgevoerd door de leerlingen van Theaterklas 1 van Zone 1380. Beide voorstellingen in Theaterpand Weesp waren uitverkocht. De spelers hebben laten zien dat ze in staat zijn het publiek kippenvel te bezorgen. Dat komt volgende week dus vast goed!