De Theetuin is in elk jaargetijde een plaatje.
De Theetuin is in elk jaargetijde een plaatje. Foto: Theetuin

Maak je eigen Theetuin met tips van de ontwerper

WEESP - 'Had ik thuis maar zo'n heerlijke tuin' hoor je menig bezoeker verzuchten tijdens een wandeling door de Theetuin op de Ossenmarkt. De fraaie modeltuin is voor menigeen een immer bloeiende bron van inspiratie. Sinds kort kunnen liefhebbers zich ook thuis verlekkeren aan de kleurrijke ontwerpen van Jacqueline van der Kloet. Haar boek 'Tuinen van Nu' is vandaag (woensdag) gepresenteerd in de Theetuin.

Van der Kloet is een internationaal vermaard expert op het gebied van tuinontwerp en het werken met kleur in de tuin. In Weesp leeft zij zich al 30 jaar uit in haar eigen Theetuin op de Bastion Bakkerschans, maar ook voor het maken van een ontwerp en/of beplantingsplan voor de Floriade en de Keukenhof draait ze haar hand niet om.

Plantencombinaties
De Theetuin op de Ossenmarkt is een oase voor tuinliefhebbers. Of je er nou in de lente komt of in de herfst, de modeltuin is altijd een plaatje. Voor wie zich wil verdiepen in hoe Van der Kloet te werk gaat, is haar boek een aanrader. De Weespse staat bekend om de bijzondere combinaties van bloembollen, vaste planten en eenjarigen. Het harmonieuze resultaat lijkt bij toeval ontstaan, maar niets is minder waar. In 'Tuinen van Nu' zijn acht fraaie voorbeeldtuinen te vinden, onder meer in Weesp, Naarden, Bant, Amsterdam, Venlo en Appeltern en bevat overzichtelijke beplantingsschema's.

Het boek is vandaag (woensdag) gepresenteerd in de Theetuin. De aanwezigen konden het boek meteen door Van der Kloet laten signeren. 'Tuinen van Nu' is onder meer te koop bij De BoekenArk op de Nieuwstad.