Tiffany Clein dacht dat ze natuurkunde flink verpest had.
Tiffany Clein dacht dat ze natuurkunde flink verpest had.

Tiffany wil industrieel ontwerper worden

door Marieke van Veen

WEESP - De vier jongeren op deze pagina hebben onlangs te horen gekregen dat ze geslaagd zijn. Gaan ze doorleren of gaan ze werken? Nemen ze een bijbaantje of gaan ze op vakantie? En hoe zien ze hun toekomst?

Naam: Tiffany Clein (19)
Woonplaats: Weesp
School: Vechtstede College
Geslaagd voor: vwo

Was het verlossende telefoontje echt verlossend?
"Ondanks het feit dat ik dacht dat ik natuurkunde flink verpest had, wist ik eigenlijk wel dat ik geslaagd was. Toch is dat telefoontje wel degelijk verlossend geweest!"

Hoe heb je je voorbereid op de examens?
"Je zou denken dat je na al die jaren alles wel behandeld hebt, maar toch kwam er op het eind nog een stortvloed aan informatie. Ik heb alle stof nog eens doorgenomen en examentraining gevolgd."

Je beste vak?
"Totaal onverwachts bleek scheikunde mijn beste examen. Maar op mijn eindlijst is Nederlands nog steeds mijn beste vak. Mijn slechtste vak is natuurkunde: een leuk vak, maar behoorlijk pittig."

Hoe ga je je diploma vieren?
"Mensen brachten bloemen en cadeautjes, ik ben uit eten geweest en de komende tijd zijn er nog genoeg gezellige feestjes."

Hoe kijk je terug op je middelbareschooltijd?
"Ik heb een leuke schooltijd gehad, soms iets té gezellig. Maar na zeven jaar Vechtstede College ben ik wel aan iets nieuws toe."

Wat zijn je toekomstplannen?
"
Ik wil Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft gaan studeren. Het is alleen nog de vraag of ik wel ingeloot word, dus misschien moet ik een plan B bedenken."

Wat ga je deze zomer doen?
"Voor mijn slagen heb ik een citytrip naar Rome gekregen van mijn moeder, daar gaan wij samen heen. Verder werk ik in het Victoriabad en bij paviljoen Uit & Meer: ik moet sparen om op kamers te kunnen gaan. Ook staat er nog een weekje Sziget-festival op de planning, daar heb ik veel zin in!"