Vlak voor de examens sloeg de stress bij Vera Verweij alsnog toe.
Vlak voor de examens sloeg de stress bij Vera Verweij alsnog toe.

Vera gaat vakantie vieren in Vietnam

Naam: Vera Verweij (16)
Woonplaats: Weesp
School: Sint Vitus in Naarden
Geslaagd voor: mavo

Hoe heb je je voorbereid op de examens?
"De afgelopen vier jaar zijn me redelijk makkelijk af gegaan, maar vlak voor de examens sloeg de stress toch toe. Ik heb niet zitten blokken, al had ik dat misschien beter wel kunnen doen. Wel heb ik examentraining gedaan en dat heeft me goed geholpen."

Je beste cijfer?
"Een 8,1 voor wiskunde. Dankzij die examentraining waar ik het net over had. Mijn slechtste cijfer was voor Engels, daarvoor heb ik een 4,7. Ik heb geen herexamen gedaan voor een beter cijfer. Het was toch niet beter geworden, ik ben gewoon heel slecht in Engels."

Je hebt nu extra lang vakantie, wat doe je met al die vrije tijd?
"Ik was eerst van plan om te gaan werken om wat extra geld te verdienen, maar ik ga binnenkort met mijn ouders een maand naar Vietnam, dus dat moet even wachten. Op dit moment breng ik de dagen vooral door met uitslapen en chillen met vrienden."

Wat ga je volgend schooljaar doen?
"De havo, ook weer op het Sint Vituscollege in Naarden. Het is een fijne kleinschalige school, waar iedereen elkaar kent. Ik ga er op de fiets heen. Is het slecht weer, dan pak ik de trein."

Wat wil je later worden?
"Ik heb echt nog geen idee. Daarom ga ik nu ook naar de havo. Dat geeft me nog twee jaar de kans om na te denken over wat ik nu eigenlijk wil en ik heb dan ook betere papieren voor een vervolgopleiding."

Moeilijk om afscheid te nemen van je klasgenoten?
"Er zijn gelukkig nog meer meiden die net als ik de havo gaan doen, dus dat valt mee."