Elk laatste weekend wordt koopweekend.
Elk laatste weekend wordt koopweekend. Foto: André Verheul

WDO introduceert het koopweekend

WEESP - Voortaan is elk laatste weekend van de maand een officieel koopweekend in Weesp. Dat heeft de WDO besloten na een enquête onder haar leden en dat betekent dat het grootste deel van de winkels in dat weekend op vrijdag doorlopend open is tot 20.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Met dit besluit willen de winkeliers meer duidelijkheid verschaffen over de openingstijden van de winkels in de binnenstad. De eenduidigheid was de laatste jaren ver te zoeken. Pogingen tot afstemming en daarmee de duidelijkheid voor de winkelende klant stierven vaak een stille dood. De WDO stelde per jaar een aantal vaste koopzondagen vast, maar omdat dat voor andere detaillisten niet ver genoeg ging, openden zij al langer op de laatste zondag van de maand hun winkeldeuren. Voor het winkelend publiek was het een verrassing welke winkel er open was en welke niet.

De koopavond op de reguliere vrijdagavond wordt per direct afgeschaft en alleen in het koopweekend in het laatste weekend van de maand zijn de winkels op vrijdagavond doorlopend open tot 20.00 uur. De meningen over de kracht van de koopavond zijn verdeeld. Sommige winkeliers betreuren de afspraak dat de koopavond een poos geleden werd teruggebracht van 21.00 naar 20.00 uur en sommige zien liever een wekelijkse koopavond. Woordvoerster voor de WDO Karin Wesselman: "Het staat winkeliers vrij om nog steeds open te gaan op vrijdagavond, maar het besluit om extra openingstijden te bundelen in een maandelijks koopweekend wordt door de grootste groep onderschreven. We volgen de landelijke trend: koopzondagen worden beter bezocht dan koopavonden. We hopen met dit besluit de eenheid te vergroten."