'The Grand Budapest Hotel' draait donderdag 26 juni in de City.
'The Grand Budapest Hotel' draait donderdag 26 juni in de City.

vanaf vrijdag 20 juni

Rode Kruis 100 jaar

Het Rode Kruis Weesp bestaat deze zomer 100 jaar. Vanwege dit jubileum vestigt de vereniging dit jaar extra aandacht op de activiteiten. Van vrijdag 20 juni tot en met zaterdag 5 juli is er in de voormalige schoenenwinkel aan de Nieuwstraat 26 een Rode Kruis-winkel te vinden. Elke vrijdagavond en zaterdag kunnen belangstellenden binnenstappen.

maandag 23 t/m 28 juni

Boekenverkoop

De Bibliotheek gaat afgeschreven boeken verkopen. Van maandag 23 juni tot en met zaterdag 28 juni staat er een tafel met boeken die om verschillende redenen uit het assortiment gaan. Deze boeken zijn voor een prikkie te koop.

dinsdag 24 juni

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

woensdag 25 juni

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 25 juni een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 23 juni tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Finale City Quiz

De winnaars van het afgelopen quizseizoen spelen woensdag 25 juni tegen elkaar in een spannende finale. Er doen 14 teams mee, zij maken kans op mooie prijzen. Inschrijven kan niet meer, maar komen kijken mag altijd. Aanvang: 20.30 uur.

Infoavond Dammerweg

Op 25 juni verzorgt de provincie een informatieavond over de onderhoudswerkzaamheden aan de Dammerweg en Spiegelweg (N523) in Weesp. Belangstellenden zijn van 19.00 tot 21.00 uur welkom in de Weesper Koe. Om 19.30 uur start de presentatie. Er wordt door de provincie een presentatie gegeven over de werkzaamheden, de planning en de te verwachten verkeers- en geluidshinder. Er zijn ook deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden.

donderdag 26 juni

'Grand Budapest Hotel'

In de City draait donderdag 26 juni de film 'The Grand Budapest Hotel'. Regisseur Wes Anderson gunt de kijker een doorkijkje naar vergane glorie. Aanvang 20.30 uur, entree € 8,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

vrijdag 27 juni

Zomerconcert

Vrijdag 27 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse zomerconcert van Muziekschool Globe uit Weesp. Van beginner tot gevorderde, van zangeres tot pianist: in dit afwisselende concert zullen ze allemaal hun muzikale bijdrage laten horen in de City of Wesopa. Het concert begint om 19.00 uur en iedereen die interesse heeft is welkom.

zaterdag 28 juni

Vrouwen van Weesp

Vrouwen van Weesp bestaat 10 jaar. Dat wordt zaterdag 28 juni gevierd in de synagoge aan de Nieuwstraat. Van 14.00 tot 19.00 uur zijn er hapjes, drankjes, workshops en culturele actviteiten. Gratis entree. Iedereen is welkom.

Lappendag

Tijdens de gezellige Lappendag van de Weesper detaillisten zijn er altijd aantrekkelijke koopjes te scoren. Zie ook pagina 13.

Open huis Globe

Muziekschool Globe houdt een open dag. Op zaterdag 28 juni kunnen muziekliefhebbers in Fort Ossenmarkt kennis komen maken met de school, de sfeer en de docenten. Er zijn optredens van leerlingen en muziekinstrumenten om uit te proberen. Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur.

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

zondag 29 juni

Vechtloop

Jong en oud wordt uitgedaagd mee te doen aan de Vechtloop. Er zijn korte en lange hardloopafstanden en er is een wandelroute. De start is bij de hockeyclub op de 's-Gravelandseweg.

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook pagina 13.

Grachtenconcert

Restaurant Minevitus en café Amstelstroom organiseren zondag 29 juni het Grachtenconcert. Tussen 13.00 en 20.00 uur zijn er optredens, hapjes en drankjes. Zie ook pagina 13.

Weesper Hairgallery

Op zondag 29 juni zijn belangstellenden van harte welkom bij de opening van de Weesper Hairgallery. Van 15.00 tot 18.00 zijn er hapjes en drankjes. Donaties zijn zeer welkom en gaan naar de Nederlandse kankerstichting en KiKa.

dinsdag 1 juli

Kortemouwconcert

Christiaan de Jong verzorgt dinsdag 1 juli het kortemouwconcert in de Van Houtenkerk. Onder het genot van een kopje koffie of een zelf meegebrachte lunch kan er geluisterd worden naar de gitaarmuziek van Christiaan de Jong en zijn muzikale vrienden. Deze middag: het Sudbury Guitar Trio, een talentvol en bekend Canadees gitaartrio. Aanvang: 12.30 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.

donderdag 3 juli

Alzheimer café

Op donderdag 3 juli houdt het Alzheimer Café in samenwerking met Rabobank Amstel en Vecht een informatiebijeenkomst voor ouderen over financiële zaken. De bijeenkomst vindt plaats in het Hart van Weesp aan de Herengracht 35. Leonard Steinhart en Conny Nel laten ouderen stilstaan bij het belang om financiële zaken tijdig goed op orde te hebben. Zaal open vanaf 19.00 uur. Het programma zelf start om 19.30 uur. Toegang is gratis.

vrijdag 4 juli

Stadswandeling

De Historische Kring Weesp organiseert in juli en augustus stadswandelingen door het centrum van Weesp. Elke vrijdagavond wordt er verzameld voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanmelden is niet nodig. De wandeling, onder leiding van een ervaren stadsgids, begint om 19.00. Duur: 1,5 uur. Op de laatste avond van augustus is er geen wandeling in verband met het Sluis-en-bruggenfeest. Aanvang: 19.00 uur. Kosten: € 3,50,-.

zaterdag 5 en zondag 6 juli

Expositie Jan Haen

De Weesper priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. De openingstijden zijn in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

zaterdag 5 t/m 12 juli

Jeugdkampen

Het Jongeren Kampwerk Weesp viert de zomervakantie in Lunteren. Er is een kamp voor kinderen in de basisschoolleeftijd en een kamp voor tieners (onderbouw voortgezet onderwijs). De kampen worden gelijktijdig gehouden, maar het programma verschilt. De kampweek is van 5 juli tot en met 12 juli. Inschrijven kan via www.jkwkampen.nl.

woensdag 9 juli

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 9 juli een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 7 juli tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

doorlopend

Expositie Lichthuis

In Het Lichthuis aan het Waagplein 10 hangt momenteel werk van Berber Otten-Kempe. Zij schildert vooral met olie op doek en maakt aquarellen. Een selectie van haar werk is tot eind juli te zien.

Kandidaten Cultuurprijs

Kandidaten voor de Weesper Domijn Cultuurprijs 2014 kunnen nog tot eind juli worden aangemeld. In aanmerking komen personen of instellingen die gedurende een langere periode een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp. Namen en een toelichting kunnen worden ingeleverd bij Casparuslaan 202 / anton.pastor@versatel.nl.

Weesper Hairgallery viert zondag de opening.