Rioolherstel bij Norman Pondman in de Emmastraat.
Rioolherstel bij Norman Pondman in de Emmastraat.

Gemeente Weesp vertrouwt erop dat het goed komt

Pondman hoopt dat het stadsbestuur de bouwer opdraagt de nieuwbouw trillingsarm te heien. Of dat lukt, is de vraag. De raadscommissie liet eerder weten begrip te hebben voor de zorgen van de buurt, maar vertrouwt vooral op de ervaring van de aannemer.

doorlees van voorpagina

Een bewoonster aan het begin van de Emmastraat houdt de moed erin. "We worden overal uitgebreid over geïnformeerd en eventuele schade wordt hersteld, is me beloofd. Natuurlijk is de overlast vervelend. De muur van de kazerne was de muur van mijn dakterras en die is nu weg. Maar wij krijgen straks een iets grotere schuur en een iets groter terras terug en dat maakt veel goed."

De overburen wachten het ook rustig af. Mevrouw Nieuwhof op nummer 22 heeft de sloop gehoord en gevoeld, maar van schade is geen sprake. Ze weet wel van de rioolproblemen bij de overburen: "Dat is natuurlijk heel vervelend. Hopelijk blijft ons dat bespaard."

De gemeente Weesp vertrouwt op een goede afloop. Een woordvoerster laat weten dat het palenplan voor de nieuwbouw een uitgekiend plan is, gemaakt op basis van richtlijnen en zorgvuldige analyses: "Enerzijds om de overlast te beperken, anderzijds om schade te voorkomen. Dat is ook een eis van de verzekering van de aannemer." Mocht er toch schade zijn of nog ontstaan? "Dan is de aannemer hiervoor verzekerd via de CAR-verzekering. Vanuit deze verzekering zullen schadegevallen beoordeeld en eventueel behandeld worden."

Mensen die schade ondervinden, kunnen contact opnemen met de sloper ZVS: Erik Grotendorst, tel: 06-51135815.