De grotere Trafic is comfortabeler en nog functioneler.
De grotere Trafic is comfortabeler en nog functioneler.

Nieuwe Trafic gaat de
strijd aan

Renault is sinds 1998 leider op de lichtebedrijfswagenmarkt. Om deze positie te versterken, heeft Renault de Trafic en de Master vernieuwd. Samen met de nieuwe Kangoo Express is het bedrijfswagenaanbod van Renault sterker dan ooit.

Het is de derde generatie van de Trafic. Hij is op allerlei punten verbeterd. Zo is hij groter, waardoor de auto comfortabeler en functioneler wordt. De overhang voor en achter is langer geworden met respectievelijk 10 en 11 centimeter. De laadlengte is de langste van de markt met 3,75 m voor de L1 en 4,15 m voor de L2. Het tussenschot is 3 centimeter verder naar achteren geplaatst, ten gunste van de ruimte in de volledig vernieuwde cabine. Het is nu een volwaardig 'mobiel kantoor' met een interieur vol handige items zoals speciale houders voor smartphone en tablet, een speciale ruimte voor een laptop, en ook een A4 notitieblokhouder... allemaal zaken om het leven van de professional te vergemakkelijken.

Diesel
De nieuwe Trafic is uitgerust met de 1,6 liter R9M dieselmotor die wordt aangeboden met een enkele turbo (90 of 115 pk) of Twin Turbo (120 of 140 pk), en met of zonder Stop & Start. Met de zuinige en krachtige dCi 120 verbruikt de nieuwe Trafic slechts 5,7 l/100 km. Professionals zullen hun verbruik zien dalen met 1 l/100 km in vergelijking met de Trafic II.

De nieuwe Renault Trafic is vanaf heden te bestellen en staat vanaf september bij de dealer.