De Jan Woudsmaschool en de Cornelis Jetsesschool in Driemond hebben alle vertrouwen in Oranje.
De Jan Woudsmaschool en de Cornelis Jetsesschool in Driemond hebben alle vertrouwen in Oranje.

Albert Vos aan de leiding

Nederland - Chili; dat wordt 2-0, zo voorspelde Albert Vos gedurfd. De andere deelnemers waren iets voorzichtiger. Aan Chili zou Oranje wel eens een lastige tegenstander kunnen hebben. Dat was ook zo, maar toch had Albert het bij het juiste eind. Dat leverde hem gisteren de koppositie op in de WeesperNieuws WK-pool.

Albert was maandag helemaal wel lekker bezig. Ook met de andere wedstrijden die die avond werden gespeeld, zat hij heel goed. Hij had alle winnaars juist en zat soms ook met de uitslagen bijna goed. Samen met het voorspellen van de kwartfinalisten kreeg hij er in één klap tientallen punten bij, waardoor hij dinsdag met 217 punten het klassement aanvoerde.

Toch hoeft Albert nu niet meteen plek vrij te maken voor de loungeset: Bob Gorter zit hem met 216 punten op de hielen. Nick IJkhout en Willie Verweij maken ook nog steeds een goede kans. Zij staan gedeeld derde met 213 punten.

Er doen ruim 1100 liefhebbers mee aan deze WK-pool. De actuele en volledige stand staat op www.weespernieuws.nl. De hoofdprijs is een loungeset.