Speeltuin Don Bosco hoopt op een warme, zonnige zomer.
Speeltuin Don Bosco hoopt op een warme, zonnige zomer. Foto: Marieke van Veen

woensdag 2 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar woensdag 2 juli ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

donderdag 3 juli

Alzheimer café

Op donderdag 3 juli houdt het Alzheimer Café in samenwerking met Rabobank Amstel en Vecht een informatiebijeenkomst voor ouderen over financiële zaken. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Toegang en koffie zijn gratis.

vrijdag 4 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring Weesp. In de maanden juli en augustus vertrekt er elke vrijdagavond om 19.00 uur een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Picknick

Om de start van de zomervakantie luister bij te zetten, gaat Don Bosco vrijdag 4 juli al om 12.00 uur open voor een picknick. De kinderen kunnen een kleedje en een mandje met lekkere hapjes meenemen en al chillend de eerste uren van een lange mooie zomer vieren. De speeltuin trakteert op iets lekkers.

vrijdag 4 juli en zaterdag 5 juli

Rode Kruis-winkel

De informatiewinkel waarmee het Rode kruis Weesp het honderdjarig bestaan kracht bij zet, is dit weekend voor de laatste keer te bezoeken. In de winkel is informatie te vinden over de diverse activiteiten van het Rode Kruis. Adres: Nieuwstraat 26. De openingstijden zijn vrijdag 4 juli van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag 5 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

zaterdag 5 juli tot 20 juli

Kinderkunst

De leerlingen van Rolyne Degen-Plein exposeren in de Salon des Beaux-Arts aan de Nieuwstraat 60. Zie pagina 19.

zaterdag 5 en zondag 6 juli

Expositie Jan Haen

De Weesper priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. De openingstijden zijn in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

zaterdag 5 juli

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

zaterdag 5 juli t/m 12 juli

Jeugdkampen

Het Jongeren Kampwerk Weesp viert de zomervakantie in de bossen van Lunteren. Er is een kamp voor kinderen in de basisschoolleeftijd en een kamp voor tieners (onderbouw voortgezet onderwijs). De kampen worden gelijktijdig gehouden, maar het programma verschilt. De kampweek is van 5 juli tot en met 12 juli. Inschrijven kan via www.jkwkampen.nl.

zondag 6 juli tot 17 augustus

Zomeropening Don Bosco

Speeltuin Don Bosco is tijdens de zomervakantie elke middag open van 12.30 -17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin gesloten.

maandag 7 juli tot 31 augustus

Aangepast BIA-spreekuur

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of vragen heeft over verzekeringen of belastingen, is bij het BIA aan het goede adres. Gedurende de schoolvakantie blijft het formulierenspreekuur doorlopend met 1 spreekuur per week. De spreekuren vinden plaats in het Stadskantoor van de gemeente Weesp aan de Nieuwstraat. Aanmelden: 0294-410578.

dinsdag 8 juli

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar dinsdag 8 juli ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club organiseert elke dinsdagavond een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon. De beste deelnemer van de avond wordt beloond met een prijs.

woensdag 9 juli

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 9 juli een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 7 juli tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze service kost € 1,50.

vrijdag 11 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring Weesp. In de maanden juli en augustus vertrekt er elke vrijdagavond om 19.00 uur een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Beiaardconcert

Rien Donkersloot bespeelt vrijdag 11 juli het carillon van de Grote Kerk. Donkersloot is de stadsbeiaardier van Haarlem. Vanaf 18.30 uur. Goede luisterplek is Oudegracht 27 (poort via de zijkant).

vrijdag 11 en zaterdag 12 juli

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 11 juli aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 12 juli. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

woensdag 16 juli

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

vrijdag 18 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring Weesp. In de maanden juli en augustus vertrekt er elke vrijdagavond om 19.00 uur een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zondag 20 juli

Fietstocht

Toerfietsclub Weesp houdt op zondag 20 juli drie fietstochten rondom het Markermeer. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 35, 100 en 160 kilometer. Starten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij TFC aan de Papelaan. Deelname kost € 4,-. Na afloop kan er met een hapje en een drankje worden nagepraat in het clubhuis.

doorlopend

Kandidaten Cultuurprijs

Wie wint de Weesper Domijn Cultuurprijs 2014? Weespers mogen zelf kandidaten aandragen. In aanmerking komen personen of instellingen die gedurende een langere periode een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp. Kandidaten inbrengen kan tot uiterlijk 31 juli door de namen met een toelichting door te geven aan het secretariaat: Casparuslaan 202 / anton.pastor@versatel.nl.

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking biedt een speciaal programma in de zomerperiode. Terwijl de meeste ateliers in de zomer even stoppen, gaat Nico Pronk juist door. In Werkplaats Achtergracht houdt hij vanaf maandag 30 juni elke maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur een inloopatelier. Dit loopt door tot eind augustus. Daarnaast verzorgt Pronk een korte cursus buiten tekenen vanaf maandag 7 juli. Aanmelden kan via 06 - 12 964344 of nico.atelier@upcmail.nl.

Voorverkoop try-outs

Theaterpand Weesp heeft de voorverkoop geopend voor het nieuwe theaterseizoen. Klinkende namen komen in september een try-out geven in Weesp. Op woensdag 10 september staat Pieter Derks op de planken met 'Zo goed als nieuw'. Woensdag 17 september komt Dolf Jansen naar Weesp om zijn nieuwe voorstelling 'De Nieuwsjager' op publiek uit te proberen. Ook Louise Korthals doet een try-out in Weesp. Zij speelt zondag 21 september de voorstelling 'Zonder Voorbehoud'. Kaarten vanaf € 15,-. Reserveren kan door een mail te sturen naar publiek@zone1380.nl. Vermeld duidelijk om welke voorstelling het gaat.

Pater Jan Haen exposeert deze z0mer in de Grote Kerk.