Gemeente en provincie kijken naar nieuw plan

WEESP - De provincie Noord-Holland had best willen praten over aanpassing van de reconstructieplannen en ook uitstel was mogelijk. De betrokken ambtenaar weet niet waar het beeld vandaan is gekomen dat hij niet meer wilde onderhandelen.

Dat laat de provincie Noord-Holland weten na het afserveren van het plan in de gemeenteraad. Vrijdag zijn de gesprekken geopend tussen de provincie Noord-Holland en de Weesper wethouder Herman Tuning. De Weesper schansen zijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de provincie zou heel graag zien dat de schansen in Weesp worden opgeknapt.

De coalitiepartijen willen nu gaan kijken of er een minder rigoureus opknapplan mogelijk is voor de schansen. Eentje waarbij ook weer de expertise van landschapsarchitect Niek Roozen wordt gevraagd. "Wel de schansen opknappen, maar veel zuiniger", zo legt WSP-fractievoorzitter Ad van Gemert uit.

Wethouder Herman Tuning hoopt al dit najaar een plan op tafel te kunnen leggen. "We gaan uit van de natuurhistorische waarde. En binnen het onderhoudsbudget dat we als gemeente hebben."

"We krijgen nu wel de vakanties. Maar ik hoop dit najaar al wat te kunnen laten zien, al hou ik nog even een slag om de arm", zo vertelt Tuning. Hij hoopt ook weer gewoon op subsidie van de provincie Noord-Holland voor het nieuwe plan.