Alexander Bauwens
Alexander Bauwens

Weesp, een schatje van een stadje

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP – De vakantietijd is aangebroken. Veel Weespers keren Weesp in deze periode wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 1: Poppenspeler en trouwambtenaar Alexander Bauwens.

Picknick
"Langs de Vecht met uitzicht op de Weesper molens en kerktorens. Ik heb daar eigenlijk nog nooit gepicknickt, dat doen we meestal in 's-Graveland bij Natuurmonumenten."

Winkel
"De BoekenArk aan de Nieuwstad omdat het heerlijk is dat we in Weesp nog zo'n echte boekwinkel hebben. Ik ben een echte bibliofiel. Ik heb alleen al achthonderd boeken over poppenspel. Ja, echt. Tien planken vol."

Gebouw
"De City is voor mij heel belangrijk, maar het stadhuis wil ik toch ook graag noemen. Het is namelijk heel bijzonder dat zo'n klein stadje zo'n imposant stadhuis heeft. Veel bruidsparen kiezen speciaal hiervoor voor Weesp."

Groen
"Langs het Amsterdam-Rijnkanaal wandel en fiets ik graag. Het is er groen én je kunt lekker kijken naar de boten. Ik kom uit een schippersfamilie, vandaar."

Kunstwerk
"Het beeld van dat jongetje met zijn bootje aan de Oudegracht is voor deze locatie gemaakt. Het hoort er gewoon. Het is geen ingewikkeld kunstwerk, gewoon een jongetje met een bootje. Ik houd van die eenvoud."

Terras
"Ik drink graag een cappuchino bij Rimini, op de kop van de sluis. Onze zoon Ruben werkt er, maar dat terzijde. Het is gewoon een fijn plekje om te zitten en om je heen te kijken."

Restaurant
"Ik heb laatst mijn verjaardag gevierd bij 't Weesperplein in de Slijkstraat en daar werd ik erg blij van. Een grote aanrader is de proeverij met allemaal kleine gerechtjes. De ambiance vind ik ook leuk, met kasseien en bomen."

Man/vrouw
"Pieter en Mop Moll. Ik heb Pieter leren kennen toen we met het poppentheater naar zuster Svitavy in Tsjechië gingen. Sindsdien zijn we bevriend. Als we met Fatsnerran een nieuwe voorstelling hebben zijn Pieter en Mop bijna nog trotser dan wijzelf."

Straat
"Op de Herengracht gebeurt van alles. Je hebt daar de City, de theaterschool van Sara Kroos, de Laurentiuskerk en sinds kort woont kunstenaar Thomas Posthuma er ook. En dan heb je daar ook nog eens de Kom met al die bootjes en gezellige terrasjes."

Club
Argus. De club bestaat dit jaar 50 jaar. Ik werd zelf lid op mijn zevende en ook onze jongens zijn er gaan korfballen. Jammer dat er aan korfbal een beetje een muf imago hangt."
Evenement
"Ik ben een royalist, dus: Koningsdag. Ook omdat ik het leuk vind dat we hier nog steeds een Oranjecomité hebben dat er elk jaar weer een feestje van maakt."

Hier zou Alexander graag eens picknicken.
Jongetje aan de waterkant.
De Oranjevereniging maakt er elk jaar weer een feestje van.
Het Weesepr stadhuis.