Met gevestigde namen jong talent in het zadel helpen

vervolg van de voorpagina

De programmering van Theaterpand Weesp voor het seizoen 2014/2015 staat propvol klinkende namen: Pieter Derks, Dolf Jansen, Louise Korthals, Cindy Pieterse, Karin Bloemen, Leon van der Zanden, Frederique Spigt, Hans Klok en natuurlijk Sara Kroos zelf. Deze theaterdieren krijgen met gemak een grote zaal vol. Waarom komen ze dan naar Weesp?

"Omdat hun optredens gekoppeld zijn aan een theateropleiding", legt Kroos uit. "Toen ik op mijn 18e met cabaret begon had ik een lijst met wel dertig kleine theaters waar ik kon optreden. Soms zat er maar tien man in de zaal, soms was het uitverkocht, maar dat gaf niet. Waar het om ging, was dat ik ervaring op kon doen en mezelf kon ontwikkelen. Veel van die zaaltjes zijn inmiddels gesloten: de subsidiekraan is dichtgedraaid, te weinig vrijwilligers, te weinig publiek. Daar is een groot gat ontstaan, dat wij met ons vernieuwde Theaterpand Weesp voor een deel hopen te dichten."

Het succes moet 'm gaan zitten in de win-win-situatie voor iedereen: een plek waar aanstormend en gevestigd talent optreden én elkaar ontmoeten. Leerlingen zien de gevestigde namen aan het werk en mogen in ruil voor hand- en spandiensten achter de schermen gratis de voorstelling bijwonen. Gevestigde namen kunnen hun nieuwe voorstelling uitproberen op een klein publiek. En het publiek profiteert ervan omdat zij voor een klein bedrag (variërend van € 5,- tot € 20,-) unieke en intieme voorstellingen kunnen bijwonen.

Ook nieuw zijn de website en het reserveringssysteem, die vandaag online gaan. Op theaterpandweesp.nl en zone1380.nl is de complete programmering te vinden en zijn kaartjes per voorstelling nu heel eenvoudig te bestellen. Kaartjes in de voorverkoop aanschaffen, kan sinds kort ook. Ze worden verkocht bij kantoorboekhandel De Kleine Prins in de Slijkstraat.