Rien Donkersloot bespeelt vrijdag het carillon.
Rien Donkersloot bespeelt vrijdag het carillon.

vrijdag 11 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Beiaardconcert

Op uitnodiging van de Beiaardkring verzorgt Rien Donkersloot vrijdag 11 juli een zomeravond-beiaardconcert op het carillon van de Grote Kerk. Van 18.30 tot 19.30 uur. Een goede luisterplek is de tuin van Oudegracht 27 (poort aan zijkant, drankjes zelf meenemen).

vrijdag 11 en zaterdag 12 juli

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 11 juli aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 12 juli. Het papier moet beide dagen om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 12 juli

Volle Maan Yoga

Het is zaterdag 12 juli volle maan. YogaToday houdt daarom een een volle maan-meditatie in combinatie met yoga. Verzamelen om 20.15 uur in het yogacentrum. Bij mooi is de samenkomst buiten.

Joost Conijn

Joost Conijn komt zaterdag 12 juli in de BoekenArk aan de Nieuwstad vertellen over zijn vliegreis naar Centraal-Afrika in een door hemzelf gebouwd vliegtuig. Hij heeft zijn reis beschreven in een boek: Piloot van goed en kwaad. Conijn werkt op Het Domijn in Weesp. Daar is ook het vliegtuig gebouwd.

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

maandag 14 juli

Zwangerschapscursus

B-Prepared start maandag 14 juli met een nieuwe zwangerschapscursus in de Verloskundige Praktijk Weesp. De lessen zijn bedoeld voor zwangeren die uitgerekend zijn in oktober/november. De lessen zijn op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Voor aanmelden, kijk op www.bprepared.vpweb.nl.

dinsdag 15 juli

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club organiseert elke dinsdagavond een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon. De beste deelnemer van de avond wordt beloond met een prijs.

woensdag 16 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen, soms gekoppeld aan een thema-ochtend. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

vanaf donderdag 17 juli

LICHT in de Synagoge

Eric Hage exposeert van donderdag 17 juli tot en met maandag 18 augustus in de synagoge aan de Nieuwstraat. Een maand lang speelt de kunstenaar/fotograaf met licht: van LED-jes en videoinstallaties tot vliegenvleugels en mini-liefdesbriefjes onder een microscoop. De openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

zondag 20 juli

Fietstocht

Toerfietsclub Weesp houdt zondag 20 juli drie fietstochten rondom het Markermeer. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 35, 100 en 160 kilometer. Starten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij TFC aan de Papelaan. Deelname kost € 4,-.

doorlopend

Zomeropening Don Bosco

De speeltuin is in de vakantie 's middag open van 12.30 -17.00 uur. Zaterdags is Don Bosco gesloten.