Afbeelding

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP – De vakantietijd is aangebroken. Veel Weespers keren Weesp in deze periode wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 2: Ilona Woltring. Zij is kunstenares en onder veel meer de initiatiefneemster van 'Kunst in de gracht'.

Vaarrondje
"Met mooi weer roei ik met mijn bootje zo vanuit mijn huis aan de Oudegracht de brug onderdoor, de Kom door en als ik op de Vecht ben beslis ik of ik links- of rechtsom de Ossenmarkt om vaar. Op dit hele kleine vaarrondje is veel leuks te beleven: spelen bij Don Bosco, terrasjes, zwemmen, molens, de jachthavens en het leuke is: je kunt overal uitstappen."

Winkel
"Ik ben gek op onze bakkers. In alle vroegte ruikt het in het centrum al zo heerlijk! Daarbij zijn het ook nog eens hele leuke mensen en verkopen ze allemaal Weespermoppen."
Gebouw
"Absoluut de Grote Kerk met haar carillon. De toren is mijn favoriet: al die deurtjes, waar weer van alles achter zit, de raampjes met het fantastische uitzicht over het centrum. En wist je dat je tussen het plafond en het dak kunt lopen? De kerk is oeroud en totaal niet recht, bere-interessant."

Terras
"Het terras bij Cafe de Oorbel aan de Stationsweg: je kunt daar heerlijk aan de Vecht zitten."

Groen
"De Theetuin, met de zeven schapen op de dijk. Er is daar altijd levendigheid. De geheime hut, nee, ik zeg niet waar, heeft een grote aantrekkingskracht op mijn kleinkind."

Kunstwerk
"De Weespermop op de brug, die staat daar zo gezellig. Van de Kunst in de Gracht ben ik vooral van de stroboscoop van het Casparus College onder de indruk."

Restaurant
"Alles wat vis verkoopt, van viskraam tot viswinkel."

Man/vrouw
"Olivier Zondergeld, een 11-jarig jongetje dat regelmatig bij mij op bezoek komt. Het is de zoon van Doortje, mijn eigen hondje en als hij er is maken we er een gezellig hondendagje van."

Straat
"Natuurlijk de Oudegracht met zicht op de Nieuwstad. Het is echt prachtig geworden. Dat de gemeente het zo groots heeft aangepakt, getuigt van visie."

Club
De club die al sinds 1982 hoog kwalitatieve Stadhuisconcerten organiseert op de vrijdagavonden tijdens het theaterseizoen.

Evenement
"Het Watersportfestival in mei: met weinig middelen wordt Weesp als waterstad vriendelijk in beeld gebracht. Mijn manier."

Familie-uitje
"Meteen naar het Automatenkabinet! Uniek in haar soort en voor elke leeftijd de moeite waard."
Positief
"Al die nieuwe Weespers die hier neerstrijken, brengen veel initiatieven mee. Hier wordt Weesp nog veelzijdiger en alleen maar leuker van."

.

De toren van De Grote Kerk biedt een machtig uitzicht.
De Weespermop op de brug.
Ilona geniet altijd van het Weesper Watersportfestival.
Het Weesper Automatenkabinet.