Afbeelding

Warming up

Warming Up: een van de 205 Weesper triatleten loopt warm voor de 25e editie van de WeesperNieuws Triatlon op 7 september.

Jean-Paul Jansen
startnummer 1437
doel: uitlopen

Koen
"Ik heb het niet bijgehouden, maar dit zal mijn 20e triatlon zijn. Ik kan me nog herinneren dat we driehoekjes zwommen in de haven van Aquamarin. Die allereerste triatlon ging ik heel onbevangen in. Veel verschillende kleding, dus lang wisselen, het was allemaal nog niet zo professioneel toen. Het kwam zo: ik speelde basketbal bij WVGV en kende daar Koen Spoorenberg. Koen ging triatlonnen en toen dacht ik: wat jij kan, kan ik ook. Nou dat klopte wel, alleen was ik niet zo snel. Zwemmen en fietsen lukt wel, maar met lopen zak ik terug. Ik krijg dat maar niet beter."

Reacties
"Hé, ik heb je gezien! Doe je dit jaar weer mee? Ik krijg eigenlijk het hele jaar door wel reacties op die triatlon. Leuk. Ik heb het zien veranderen van een klein wedstrijdje tot een groot en gezellig evenement. Daarom 'moet' je er aan meedoen, toch? Ja, vind ik wel. Je doet het ook voor al die bekenden die langs de kant staan."

Paula
"Vorig jaar haalde Paula van der Pouw mij net in. Helaas. Dus ik had gedacht haar als richtpunt te nemen. Maar ik heb met fietsen een blessure opgelopen aan mijn hamstring. Dus ik ga het proberen en zie wel of het lukt. Natuurlijk doe ik mee, ik wil erbij zijn. Ik zal tevreden zijn als ik de finish haal."