Christine Kamp bespeelt het orgel van de Grote Kerk.
Christine Kamp bespeelt het orgel van de Grote Kerk. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 16 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

vrijdag 18 juli

Stadswandeling

Ontdek Weesp samen met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk een stadsgids. Aanmelden niet nodig. Deelname: € 3,50. De wandeling duurt 1,5 uur.

Orgelconcert

Christine Kamp bespeelt vrijdag 18 juli het orgel van de Grote Kerk. Op het programma staan werken van Buxtehude, Bach, Bartmuss en Rheinberger. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,- inclusief een drankje.

zaterdag 19 juli

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk is deze zomer elke zaterdag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd.

zondag 20 juli

Fietstocht

Toerfietsclub Weesp houdt op zondag 20 juli drie fietstochten rondom het Markermeer. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Starten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij TFC aan de Papelaan. Na afloop is er een gezellige nazit in het clubhuis van TFC.

dinsdag 22 juli

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club houdt elke dinsdag een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon.

woensdag 23 juli

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,- per persoon.

Orgelconcert

Christine Kamp bespeelt woensdag 23 juli het orgel van de Grote Kerk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,- inclusief een drankje.

doorlopend

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking houdt tijdens de zomermaanden elke maandag en woensdagochtend een inloop-atelier. Aanmelden kan via 06 - 12 964344.

Zomeropening Don Bosco

Don Bosco is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 12.30 -17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin dicht.

Expositie Jan Haen

Priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voorlezers gezocht

Bibliotheek Weesp zoekt vrijwilligers die ouderen willen voorlezen. De vrijwilligers krijgen een training. Aanmelden kan via De Bibliotheek aan de Oudegracht.

Automatenkabinet dicht

Het Automatenkabinet in de Middenstraat is dicht tot eind augustus. Vanaf zaterdag 30 augustus is het museum weer open.

Buitenyoga

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday buitenyoga. Beginners en niet-leden zijn ook welkom. Kijk voor lestijden en buitenlocaties op www.yogatoday.nl.

LICHT in de Synagoge

Eric Hage exposeert tot half augustus in de synagoge aan de Nieuwstraat. Zie pagina 5.

Zomer bij Vivium

De Hogeweyk en Oversingel vieren de zomer. Tussen maandag 21 juli en vrijdag 22 augustus is er vrijwel iedere dag iets leuks te doen. Denk aan voorstellingen, bingo's, workshops en bbq's. Bij het Uitbureau op beide locaties zijn programma's en deelnamekaarten te krijgen.