Het Historisch Maatschap organiseert een vaartocht naar Uitermeer.
Het Historisch Maatschap organiseert een vaartocht naar Uitermeer. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 23 juli

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 23 juli een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 21 juli tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Orgelconcert Christine Kamp

Christine Kamp bespeelt het orgel van de Grote Kerk. Op het programma staan werken van Buxtehude, Bach, Bartmuss, Rheinberger, Baussnern en Ritter. Aanvang van de concerten is 20.00 uur. De toegang bedraagt € 8,- inclusief programma en een drankje na afloop.

vrijdag 25 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring Weesp. In de maanden juli en augustus vertrekt er elke vrijdagavond om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk in de Nieuwstraat een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten € 3,50 per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Beiaardconcert

Beiaardier David van der Vlies geeft vrijdag 25 juli een concert op het carillon van de Grote Kerk. Van der Vlies is beiaardier in Veere en tweede beiaardier in Spijkenisse. Als organist en choirdirector is hij verbonden aan de St. Mary's Church te Rotterdam. Zijn aandacht gaat vooral uit naar beiaardcomposities uit de 20e en 21e eeuw, met componisten als Manneke, Franken, Andriessen en Toubosch. Een goede luisterplek is de tuin van Annelies en Tamme Westra achter de Oude Pastorie - ingang via 'de poort van Valentijn' op Oudegracht 39a. Drankjes zelf meenemen.

Engelenmeditatie

Truepoint op de Nieuwstad verzorgt vrijdag 25 juni een Engelenmeditatie. Tijdens deze meditatie wordt er contact gemaakt met de Aartsengelen. Tijd: van 19.00 tot 20.30 uur. Deelname kost 10 euro per persoon. Reserveren kan via www.truepoint.nl.

zaterdag 26 juli

Fortenexcursie

Het Historisch Maatschap verzorgt zaterdag 26 juli een fortenexcursie met vaartocht naar Fort Uitermeer. De excursie start om 13.00 uur met een rondleiding in en om Fort Ossenmarkt. Daarna volgt een vaartocht over de Vecht naar Fort Uitermeer. Daar wordt een rondwandeling gemaakt en is er gelegenheid tot een drankje en een hapje in paviljoen Uit&Meer. Na afloop worden de deelnemers weer terug naar Weesp gevaren, aankomst circa 17.00 uur. Aanmelden kan bij het VVV-kantoor aan de Hoogstraat.

zondag 27 juli

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

dinsdag 29 juli

Themamiddag KBO

Deze themamiddag KBO afd. Weesp, Muiden en Muiderberg staat in het teken van reizen naar Israël en wordt gepresenteerd door pastor Lidy de Graaf. Deze eerste themamiddag is voor het eerst in het parochiecentrum van de H. Laurentius-Magdalenakerk in de P.J. Troelstralaan 19. Aanvang 14.00 uur.

woensdag 30 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Doorlopend

Expositie Lichthuis

In Het Lichthuis aan het Waagplein 10 hangt momenteel werk van Berber Otten-Kempe. Zij schildert vooral met olie op doek en maakt aquarellen. Een selectie van haar werk is tot eind juli te zien.

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club organiseert elke dinsdagavond een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon. De beste deelnemer van de avond krijgt een prijs.

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking biedt een speciaal programma in de zomerperiode. Aanmelden kan via 06 - 12 964344 of nico.atelier@upcmail.nl.

Expositie Jan Haen

De Weesper priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. De openingstijden zijn in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Ontdek Historisch Weesp

De Historische Kring Weesp (HKW) organiseert ook dit jaar weer in juli en augustus stadswandelingen door het centrum van Weesp. Elke vrijdagavond wordt er verzameld voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanmelden is niet nodig. Onder leiding van een ervaren stadsgids begint de wandeling om 19.00 uur. Kosten: € 3,50,-.

Zomeropening Don Bosco

Speeltuin Don Bosco is tijdens de zomervakantie elke middag open van 12.30 - 17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin gesloten.

maandag 7 juli tot zondag 31 augustus

Aangepast BIA-spreekuur

Het formulierenspreekuur blijft in de zomer doorlopen met 1 spreekuur per week.

Zondag: koopzondag in het centrum.