Cynthia Frankvoort wint weer etappe

Cynthia Frankvoort heeft deze week voor de derde keer in deze Weesper Pool de France een etappe op haar naam weten te schrijven. De Bergse was met 72 punten veel sterker dan haar belagers. Aan kop van het klassementen veranderde er amper wat. Miranda Krijtenberg houdt het geel, Darcey de Vries het groen en Robert Vermeulen mocht maandag, op de rustdag, de bolletjestrui dragen.

Tour de France
In de Tour zelf wist Alexander Kristoff na een spannende slotfase zondag de vijftiende etappe te winnen. De Noor van Katoesja zegevierde in de massasprint in Nîmes.

Heinrich Haussler van IAM Cycling legde beslag op de tweede plaats, voor Peter Sagan en André Greipel. Giant-Shimano-troef Marcel Kittel moest met de elfde plek genoegen nemen. Het peloton achterhaalde pas in de laatste 150 meter Jack Bauer en Martin Elmiger, die bijna de hele dag op kop reden.

De 27-jarige Kristoff triomfeerde eerder in deze Tour al in de twaalfde etappe.

In de bovenste regionen van het klassement veranderde er niets. Vincenzo Nibali behield de leiding en Bauke Mollema handhaafde zich op de zevende plaats; Laurens ten Dam staat nog steeds negende.

Dit is de stand van de rustdag maandag.


Pool de France
In de Weesper Pool de France heeft Mirande Krijtenberg de leiding. Zij staat ruim voor op de nummer twee, Arjan van Huissteden. Die voerde vorige week het klassement nog aan.

Prijzen
In totaal hebben 642 lezers van het WeesperNieuws
de Pool de France ingevuld. Zij dingen mee naar mooie prijzen:

- 1e prijs: een fiets ter waarde van € 650,- van Van der Linden Tweewielers;
- 2e prijs: een barbecue ter waarde van € 300,- van Karwei Weesp;
- Pool de France-pakketten;
- en voor de dagwinnaars een heerlijke fles wijn.

WeesperNieuws
De deelnemers hebben een wielerploeg samengesteld. Elke keer dat een gekozen renner in de top tien van het dagklassement eindigt, levert dat punten op.

Via WeesperNieuws.nl zijn leuke weetjes te vinden over het spel; ook alle uitslagenlijsten zijn te bekijken.