Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP – De vakantietijd is aangebroken. Veel Weespers keren Weesp in deze periode wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 4: Kees Nelis. Van Nelis' IJssalon, voormalig CDA-raadslid en een zeer betrokken Weesper.

Favoriete plek
"Als ik door het centrum loop voel ik me rijk. En of dat nu over de Achtergracht is, of de Nieuwstad of de Slijkstraat, alles is mij even lief. Goud is het zicht vanaf de Hoogstraat op de Ossenmarktbrug, in de wetenschap dat daarachter het prachtige Fort Uitermeer nog ligt."

Winkel
"Van Donk aan de Nieuwstraat: een slagerij van pure klasse."

Gebouw
"Het gemeentehuis met daarachter het Burgerweeshuis. Vooral dat laatste gebouw is van ongekende schoonheid."
Groen
"De drie schansen van Weesp. Vooral het zicht vanaf de houten vuurliniehuisjes aan de Utrechtseweg op de Rozenboomschans vind ik beeldschoon."

Kunstwerk
"Het beeld 'De herdersjongen' van Burney Bavelaar bij de katholieke kerk aan de Herengracht. Dat beeld past zo goed op die plek en straalt zoveel liefde uit. Ik vind het echt heel mooi."

Terras
"Het terras bij Eeterij De Schalkse aan de Ossenmarkt. Als je daar op een namiddag terecht komt moet je uitkijken dat je niet dronken wordt. Romantisch word je er vanzelf."

Weesper
"Mijn vader Kees Nelis. In de jaren zestig hadden wij een snackbar annex bakkerij in de Slijkstraat. Voor de jeugd fungeerde hij vaak als bemiddelaar als er rottigheid was en als er een schoolreisje was, dan zorgde mijn vader voor ijsjes. Hij was een man die groepen mensen met elkaar kon verbinden: een betrokken Weesper."

Straat
"Moeilijk kiezen: de Slijkstraat blijft ondanks de lege gaten een heerlijke winkelstraat. En de herinrichting van de Nieuwstad en Breedstraat is echt briljant bedacht. Het is prachtig geworden."

Club
"Dan ga ik voor WSV De Vecht, de watersportvereniging waar ik al mijn hele leven kom. Een echte Weesper club met mensen met een verenigingsgevoel, zoals het hoort. MHCWeesp heeft ook mijn hart omdat mijn dochters er met veel plezier hockeyen."

Evenement
"Ikzelf heb altijd het Kapellenfestival het leukst gevonden. Dat heb ik jaren samen met koninklijke harmonie De Adelaar georganiseerd. Het concours met dweilorkesten gaf veel reuring in de stad. Genieten!"

Familie-uitje
"Een uitvoering van de Citybende of Mix City van De City Speelt. Geweldig hoe regisseuses Lenne Koning en Maartje Ghijsen er steeds weer iets fantastisch van maken. En natuurlijk is een boottocht over de Vecht het mooiste uitje in Weesp."

Het Burgerweeshuis is het favoriete gebouw van Kees Nelis.
De herdersjongen.
Niets leuker dan een boottochtje over de Vecht.
Het echte verenigingsgevoel bij WSV De Vecht.