Afbeelding

Warming Up

Een van de 205 Weesper triatleten loopt warm voor de 25e editie van de WeesperNieuws Triatlon op 7 september.

René Moolhuizen
startnummer 1401
doel: heel uit het water komen

Zeiss-team
"Na lange tijd deed ik weer eens mee met een looptraining van de TTW. Loop jij wel vaker?, vroegen ze toen. Moest ik wel even glimlachen. Ze hadden geen idee dat ik al een heel leven als triatleet achter de rug heb. Ik deed mee aan de eerste triatlon van Weesp in 1989. Daarna hebben ze me in het Zeiss-team gevraagd. Het jaar daarop was ik snelste Weesper. Het was een gigantisch leuke tijd, met Chris en Jim en al die andere jongens. Laatst had ik het er nog over: Barry Dooper was toen trots dat hij op de training met ons mee kon komen, nu ben ik trots dat ik Barry een beetje kan bijhouden."

Muziek
"Ik was heel fanatiek in die tijd. Jarenlang al die wedstrijden, al die trainingen. Na een jaartje of acht had ik het wel gehad. Ik richtte me op de muziek. Dat is toch een heel ander leven. Op mijn verjaardag speelde ik met mijn eigen band in de City of Wesopa. Dat is wat anders dan kilometers hollen langs het kanaal."

Genieten
"Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Vorig jaar heb ik me weer ingeschreven. Het ging supergoed: 2.12. Barry Dooper zei al: jij hoeft niet eens te trainen. Maar de werkelijkheid is: als ik train, train ik keihard. Ook nu weer. Maar het is minder 'moeten', ik geniet er nu meer van."