Het Mamacafé is weer in De Bibliotheek.
Het Mamacafé is weer in De Bibliotheek. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 30 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

donderdag 31 juli

Expositie Lichthuis

In het Lichthuis aan het Waagplein is tot en met eind juli werk te zien van Berber Otten-Kempe. Het gaat om olieverfschilderijen en aquarellen. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

vrijdag 1 augustus

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring Weesp. In de maanden juli en augustus vertrekt er elke vrijdagavond om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk in de Nieuwstraat een ervaren stadsgids.

Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zaterdag 2 augustus

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

dinsdag 5 augustus

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

woensdag 6 augustus tot zondag 10 augustus

Circus Barani

Circus Barani komt naar Weesp. Met een knallende show van een uur en drie kwartier. Aan de Aetsveldselaan. Van woensdag 6 t/m zondag 10 augustus. Donderdag is familiedag, met speciale prijzen. Meer info op Barani.nl.

Doorlopend

Expositie Jan Haen

De Weesper priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. De openingstijden zijn in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

zondag 6 juli tot zondag 17 augustus

Zomeropening Don Bosco

Speeltuin Don Bosco is tijdens de zomervakantie elke middag open van 12.30 -17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin gesloten.

dinsdag 15 juli tot zondag 31 augustus

Buitenyoga

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday buitenyoga. Beginners zijn welkom. Deelnemers dienen mee te nemen een mat of handdoek, drinkwater en een vestje of iets anders warms.

Niet-leden betalen € 10,- per les. Een zomerkaart aanschaffen van € 60,- voor acht lessen kan ook. Kijk voor lestijden en buitenlocaties op www.yogatoday.nl.

woensdag 16 juli tot zaterdag 30 augustus

Gratis toegang NGV

Bij het VVV-kantoor aan de Hoogstraat liggen toegangsbonnen voor het verenigingscentrum van de Nederlandse Genealogische Vereniging. De NGV is gevestigd aan de Papelaan 6.

Belangstellenden kunnen hier - samen met vrijwilligers - stamboomonderzoek doen. Normaal wordt er aan niet-leden 5 euro entree gevraagd, maar op vertoon van een bon mogen belangstellenden deze zomer gratis naar binnen.

De openingstijden van de NGV zijn donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

donderdag 17 juli tot maandag 18 augustus

LICHT in de Synagoge

Eric Hage exposeert van donderdag 17 juli tot en met maandag 18 augustus in de synagoge aan de Nieuwstraat. Een maand lang speelt de kunstenaar/fotograaf met licht: van LED-jes en videoinstallaties tot vliegenvleugels en miniliefdesbriefjes onder een microscoop. De openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

donderdag 17 juli tot vrijdag 12 september

Expositie Kruyssen

Erik-Jan Kruyssen exposeert in De Bibliotheek. Erik-Jan Kruyssen (1975) woont nu in Amsterdam. Voorheen in revalidatiecentra in Nijmegen en Arnhem. Hij tekent en schildert al zijn hele leven en is autodidact. Hij heeft een zeer diverse en zeer eigen stijl ontwikkeld. Ttijdens openingsuren in de bibliotheek.

maandag 21 juli tot vrijdag 22 augustus

Zomer bij Vivium

De Hogeweyk en Oversingel vieren de zomer met een programma vol leuke activiteiten. Iedereen is welkom. Tussen maandag 21 juli en vrijdag 22 augustus is er vrijwel iedere dag iets leuks te doen. Denk hierbij aan muziekoptredens, bingo's, creatieve activiteiten en een bbq. Meedoen kan door bij het Uitbureau op beide locaties een strippenkaart te kopen voor 30 euro.

Deze kaart geeft recht op deelname aan 5 activiteiten naar keuze. Het volledige programma is te vinden op www.vivium.nl.

Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk.