Chantal de Jonge wint de Weesper Pool de France 2014

De Tour de France zit er weer op. Chantal de Jonge wist al in de bergen de leiding te pakken van de Weesper Pool de France en gaf die niet meer weg. Daarmee wint zij de fiets van Van der Linden Tweewielers. Arjan van Huissteden is tweede, Nando Makkinje werd derde. Robert Vermeulen wint het bergklassement en Erik Benschop het sprintklassement.

Het was Vincenzo Nibali die dit jaar verrassend de Tour de France wist te winnen, terwijl de meeste mensen een spannende strijd tussen de topfavorieten Alberto Contador en Chris Froome verwachtten. Maar die haalden de finish in Parijs niet en dat zorgde ook in de Weesper Pool de France voor verrassende uitslagen.

Nibali veroverde het geel al in de tweede etappe. Hij raakte het tricot een dag kwijt aan Tony Gallopin, maar vanaf de tiende etappe duldde hij niemand in zijn buurt. En passant pakte de Italiaan ook nog vier ritzeges.

De groene trui werd voor de derde keer op rij een prooi voor Peter Sagan. In de eerste week was Marcel Kittel de beste sprinter met drie etappezeges. In het vervolg haperde de trein van Giant ietwat. Alexander Kristoff en André Greipel profiteerden. Op de Champs-Elysées was het toch weer raak voor de Duitser. Voor Mark Cavendish was de Tour door een val in de eerste rit snel voorbij.
De Weesper Pool de France was lang spannend. De deelnemers lagen dicht bij elkaar en de verrassende uitslagen in Frankrijk zorgden ook hier steeds weer voor verschuivingen in de Weesper Pool de France.

In totaal deden er aan de Weesper Pool de France 642 lezers van het WeesperNieuws mee uit Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg en Nigtevecht: het verspreidingsgebied van de krant. De deelnemers stelden allemaal een wielerploeg samen. Met de gekozen renners konden punten worden gewonnen.

Zij dongen mee naar de volgende prijzen:
De eerste prijs (Chantal de Jonge) krijgt een fiets van Van der Linden Tweewielers ter waarde van 650 euro. De tweede prijs (Arjan van Huissteden) wint een barbecue ter waarde van 300 euro van de Karwei in Weesp. Verder zijn er de Pool de France dagpakketten voor de winnaars van de dagklassementen: een heerlijke fles wijn. Alle uitslagen en ranglijsten zijn na te lezen via WeesperNieuws.nl.