Vooral markt Stationsbuurt trekt aan.
Vooral markt Stationsbuurt trekt aan. Foto: Christian Pfeiffer

Woningen staan nu aanmerkelijk korter te koop

WEESP - Huizen in Weesp stonden het afgelopen kwartaal aanmerkelijk korter te koop dan hetzelfde kwartaal in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de NVM.

Een huis stond gemiddeld in het tweede kwartaal van 2014 53 dagen te koop. In het tweede kwartaal van 2013 was dat gemiddeld nog 239 dagen.

De gemiddelde prijs van een huis steeg ook van 210.000 euro naar 276.000 euro. De cijfers komen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Zij waarschuwen dat de markt in Weesp vrij klein is: cijfers kunnen per kwartaal fluctueren. Toch waren er al aan het begin van dit jaar sterke signalen dat de Weesper huizenmarkt aan het opkrabbelen is. Er werden meer huizen verkocht dan de jaren ervoor en makelaars signaleren de trend dat vooral de goedkope huizen weer verkopen. Als voorbeeld wordt de Stationsbuurt genomen. De appartementen daar wisselen weer relatief snel van eigenaar. Dat was jaren wel anders. Starters op de Weesper woningmarkt kunnen bij de gemeente ook nog eens aankloppen voor een gunstige Starterslening.