Afbeelding

Een van de 205 Weesper triatleten loopt warm voor de 25e editie van de WeesperNieuws Triatlon op 7 september.

Marlise Scholte-Dalmulder
startnummer 2606
doel: finishen onder de 3 uur

Hap water
"Dit wordt mijn eerste keer. Het lijkt me zo gaaf om de uitdaging aan te gaan. Ik ben wel altijd erg sportief geweest, maar dat is nog wat anders dan een triatlon. Ik heb eerder deze zomer voor het eerst meegedaan in Nederhorst den Berg. Dat viel mij behoorlijk tegen. Dat kwam door het zwemmen: ik kreeg een hap water binnen en daardoor raakte ik met mijn ademhaling zo van slag, dat ik er de hele wedstrijd last van had. Daarom zie ik wel een beetje op tegen Weesp hoor: dat is twee keer zo lang. Maar stoppen is geen optie. Het gaat 'm gewoon worden!"

Bewondering
"Thuis vinden het ze hartstikke stoer dat ik ga meedoen. In mijn omgeving hoor ik veel bewondering voor mij. Op mijn beurt denk ik dan: o jee, het is toch allemaal niet zo vanzelfsprekend, waar begin ik aan. Ach, het zal wel goedkomen toch? Ik probeer er vooral van te genieten."

Natuurgeweld
"Ik woon aan het water, dus ik kan veel en makkelijk zwemmen in het buitenwater. En dan heb ik altijd wat. Er was een eend die in mijn badmuts wilde pikken, ik ben al eens verjaagd door een zwaan met jonkies en laatst zag ik zo'n waterslang langszij glippen. Brr... Dus als je vraagt of ik al eens iets geks heb meegemaakt: vooral dit soort natuurgeweld."