Binnenkijken in de Grote Kerk kan elke zaterdagmiddag.
Binnenkijken in de Grote Kerk kan elke zaterdagmiddag.

maandag 11 augustus tot en met vrijdag 15 augustus

Vakantiebijbelweek

De kerken van Weesp houden deze week de Vakantiebijbelweek. Alle kinderen uit Weesp, Muiden, Muiderberg en Driemond zijn welkom, of ze nu bij een kerk horen of niet. Elke ochtend vanaf 09.45 uur kunnen ze in het Lichthuis verhalen lezen, knutselen en zingen.

woensdag 13 augustus

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 13 augustus een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar woensdag 13 augustus ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

vrijdag 15 augustus

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak vrijdag 15 augustus een wandeling met de Historische Kring Weesp. Vertrek is om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk in de Nieuwstraat onder leiding van een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zaterdag 16 augustus

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

zondag 17 augustus

Kindertriatlon

Op de laatste dag van de zomervakantie is er in Weesp een kindertriatlon: 100 meter zwemmen, 800 meter fietsen en 800 meter hardlopen. Vanaf 11.00 uur rondom De Vest. Zie pagina 13.

dinsdag 19 augustus

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar dinsdag 19 augustus ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

dinsdag 20 augustus

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club organiseert elke dinsdagavond een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon. De beste deelnemer van de avond wordt beloond met een prijs.

vrijdag 22 augustus

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak vrijdag 22 augustus een wandeling met de Historische Kring Weesp. Vertrek is om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk in de Nieuwstraat onder leiding van een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Nieuwe Aarde Meditatie

Nieuwe Aarde Meditatie bij Truepoint op vrijdag 22 augustus van 19.30 tot 21.00 uur. De bedoeling is om licht en liefde naar de aarde te laten doorstromen. Reserveren is niet nodig. Deelname aan de meditatie kost € 10,- per persoon.

Beiaardconcert

Beiaardier Gerda Peters geeft vrijdag 22 augustus om 18.30 uur een concert op het carillon van de Grote Kerk in de Nieuwstraat. Peters is beiaardier in Beverwijk. Een goede luisterplaats is de tuin achter de Oude Pastorie - ingang via 'de poort van Valentijn' aan de Oudegracht 39a. Tip: zelf iets te drinken meebrengen.

zaterdag 23 augustus

Open huis Rode kruis

Het Rode Kruis Weesp bestaat 100 jaar en is verhuisd naar een nieuwe locatie: gebouw Papelaan 99. Weespers die meer willen weten over de organisatie kunnen zaterdag 23 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur binnenlopen. Er zijn verschillende demonstraties, waaronder jeugd-EHBO.

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

doorlopend:

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking in Werkplaats Achtergracht houdt tot eind augustus elke maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur een inloopatelier.

Expositie Jan Haen

Priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. In het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Zomeropening Don Bosco

Speeltuin Don Bosco is tijdens de zomervakantie elke middag open van 12.30 -17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin gesloten.

Buitenyoga

Deze zomer geeft YogaToday buitenyoga. Beginners zijn welkom. Niet-leden betalen € 10,- per les. De lestijden en locaties staan op www.yogatoday.nl.

Gratis toegang NGV

Bij het VVV-kantoor aan de Hoogstraat liggen vouchers die gratis toegang geven tot de Nederlandse Genealogische Vereniging in Weesp. Belangstellenden kunnen hier - samen met vrijwilligers - stamboomonderzoek doen.

Een leuk uitje voor in de laatste vakantieweek: speeltuin Don Bosco.