Begin september houdt Triton de Zwemvierdaagse.
Begin september houdt Triton de Zwemvierdaagse.

vrijdag 22 augustus

Ontdek Historisch Weesp

De Historische Kring Weesp houdt vrijdag 22 augustus de laatste stadswandeling van deze zomer. Verzamelpunt: de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanmelden is niet nodig. Onder leiding van een ervaren stadsgids gaan de deelnemers om 19.00 op pad. Duur: 1,5 uur. Kosten: € 3,50.

Nieuwe Aarde Meditatie

Truepoint houdt vrijdag 22 augustus een Nieuwe Aarde Meditatie van 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens deze meditatie zullen we licht en liefde naar de aarde laten doorstromen. Reserveren is niet nodig. Deelname aan deze meditatie kost € 10,-.

Beiaardconcert

Beiaardier Gerda Peters geeft vrijdag 22 augustus om 18.30 een concert op het carillon van de Grote Kerk in de Nieuwstraat. Peters is beiaardier in Beverwijk. Een goede luisterplaats is de tuin achter de Oude Pastorie - ingang via 'de poort van Valentijn' aan de Oudegracht 39a. Tip: zelf iets te drinken meebrengen.

zaterdag 23 augustus

Open huis Rode kruis

Het Rode Kruis Weesp bestaat 100 jaar en is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie, namelijk gebouw Papelaan 99. Weespers die meer willen weten over de organisatie kunnen zaterdag 23 augustus binnenlopen tijdens een open huis. Er worden verschillende demonstraties gegeven, waaronder jeugd-EHBO. Het open huis is van 15.00 tot 17.00 uur.

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

Voetbaltoernooi

Op de velden van FC Weesp wordt zaterdag 23 augustus het kampioenschap van het district West I gehouden. Hieraan doet de D1 van FC Weesp mee. Publiek is welkom, de entree is gratis. Om 9.30 uur is de openingsceremonie, de eerste wedstrijd start om 10.00 uur. De finale wordt om 16.30 uur gespeeld.

dinsdag 26 augustus

Enrico Nery

Het Braziliaanse koor Cia vocal de Enrico Nery geeft dinsdag 26 augustus een concert in de Van Houtenkerk. Het koor zingt over de oudste bewoners van Brazilië, de Indianen. Enrico componeert zelf liedjes en ontwerpt ook de decors en de kostuums. Om 20.00 uur. www.ciavocalenriconery.com.

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club organiseert voor de laatste keer deze zomer op dinsdag 26 augustus de zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon. De beste deelnemer van de avond wordt beloond met een prijs.

woensdag 27 augustus

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 27 augustus een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 25 augustus tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Dit kost € 1,50.

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar woensdag 27 augustus ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

donderdag 28 augustus tot zaterdag 30 augustus

Sluis-en-bruggenfeest

Weesp viert drie dagen feest met een braderie, een vrijmarkt, sport & spel, kinderactiviteiten en veel live muziek. Het complete programma vindt u in de uitgebreide feestbijlage bij deze krant.

zaterdag 30 augustus

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

Ouwehoeren

Martine en Louise Fokkens komen in Weesp het Sluis-en-bruggenfeest meevieren. De dames (bekend van hun boek en gelijknamige documentaire Ouwehoeren) presenteren, verkopen en signeren zaterdag 30 augustus hun nieuwste boek bij de braderiekraam van de BoekenArk. In het nieuwe boek wordt de lezer ingewijd in de geheimen van Nederlands bekendste buurt: het Red Light District. Martine en Louise Fokkens zijn er zaterdag 30 augustus vanaf 13.00 uur.

Fortenexcursie

Excursie met vaartocht naar Fort bij Hinderdam. De excursie start zaterdag 30 augustus met een rondleiding in en om het Fort aan de Ossenmarkt. Daarna volgt een vaartocht over de Vecht langs kringenwethuizen en Fort Uitermeer naar het natuurfort bij Hinderdam. Na afloop vaart u weer terug naar de Vesting Weesp. Voor meer informatie: www.leisurehistory.nl. Voor reserveringen en tickets: VVV Weesp, Hoogstraat 10, Weesp, tel. 0294 415427.

maandag 1 september

Deadline lintjesregen

Het lijkt nog ver weg, maar Weespers die een plaatsgenoot willen voordragen voor de lintjesregen in april 2015 moeten dat deze zomer doen. Aanvragen moeten voor 1 september 2014 bij de gemeente binnen zijn. Het voorstelformulier is te vinden op www.lintjes.nl. Het ingevulde document en alle gevraagde gegevens kunnen worden opgestuurd naar Burgemeester Bas Jan van Bochove, Gemeente Weesp, Postbus 5099, 1380 GB Weesp.

maandag 1 september tot en met vrijdag 5 september

Zwemvierdaagse

Triton houdt de Nationale Zwemvierdaagse in het Victoriabad. Starten kan tussen 18.30 en 20.30 uur. Deelname kost € 6,50 in de voorverkoop en € 8,50 aan de deur. Inschrijven bij Bijvoet, Van der Linden en het Victoriabad. Aan het evenement is een sponsoractie gekoppeld voor Stichting Semmy.

woensdag 3 september

Biodanza

Een nieuw seizoen biodanza gaat woensdag 3 september van start. Biodanza is een combinatie van muziek, dans en contact. Het heeft een ontspannende werking. Het is elke woensdagavond in basisschool de Triangel en start om 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06 24617030.

doorlopend:

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking in Werkplaats Achtergracht houdt tot eind augustus elke maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur een inloopatelier.

Expositie Jan Haen

Priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Het betreft een overzichtstentoonstelling van schilderijen, tekeningen, ontwerpen en muurschilderingen. In het weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Buitenyoga

Deze zomer geeft YogaToday buitenyoga. Beginners zijn welkom. Niet-leden betalen € 10,- per les. De lestijden en locaties staan op www.yogatoday.nl.

Gratis toegang NGV

Bij het VVV-kantoor aan de Hoogstraat liggen vouchers die gratis toegang geven tot de Nederlandse Genealogische Vereniging in Weesp. Belangstellenden kunnen hier - samen met vrijwilligers - stamboomonderzoek doen.

Expositie Erik-Jan Kruyssen

Erik-Jan Kruyssen exposeert in De Bibliotheek. Na een revalidatieperiode in Nijmegen en Arnhem woont Kruyssen (1975) nu in Amsterdam. Hij tekent en schildert al zijn hele leven. Hij heeft een zeer diverse en zeer eigen stijl ontwikkeld. Bezichtiging tijdens openingsuren in de bibliotheek.

Zomer bij Vivium

De Hogeweyk en Oversingel vieren de zomer met een programma vol leuke activiteiten. Iedereen is welkom. Tot en met vrijdag 22 augustus is er vrijwel iedere dag iets leuks te doen. Meedoen kan door op de locaties een strippenkaart te kopen voor 30 euro. Deze kaart geeft recht op deelname aan 5 activiteiten naar keuze. Het volledige programma is te vinden op www.vivium.nl.

Vrouwen van Weesp

Ook voor de stichting Vrouwen van Weesp zit de vakantie erop. Het kantoor in gebouw Papelaan 99 is sinds deze week weer open. Iedere maandag van 13.00 uur tot 15.00 uur en iedere woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn alle vrouwen van Weesp hier welkom.

Martine en Louise Fokkens komen zaterdag 30 augustus weer naar Weesp.