Afbeelding

Een van de 205 Weesper deelnemers loopt warm voor de WeesperNieuws Triatlon op zondag 7 september.

Maaikel Warnars
startnummer 2417
doel: genieten

15e keer
"Ik heb het niet helemaal scherp, maar dit wordt mijn 15e keer in Weesp denk ik. Mijn eerste deelname was in 1993. Ja, die beruchte in de stromende regen. Mijn broer Frank, die destijds deel uitmaakte van het Zeiss triatlonteam, bracht de prikkel over. Het individueel sporten spreekt mij aan. Trainen is een heerlijke uitlaatklep."

Ironman
"Mijn jaar staat in het teken van het afronden van een studie informatica. Dus lekker sporten, beetje dollen, heel blijven, en vooral genieten is het streven. Dat is wel anders geweest. Van 1993 tot 1996 stond ik na de triatlon van Weesp aan de start van de hele in Almere. Daar kon ik toen het hele jaar mee bezig zijn. Mijn sportieve hoogtepunten zijn: mijn deelname aan de Ironman triatlon op Lanzarote in 1995 en mijn deelname aan de Ironman 70.3 in Antwerpen in 2011 en 2012."
Herbert Dijkstra
"Mooie herinneringen? Meer dan genoeg. Neem de pastaparty's na afloop, waarbij meteen een spetterende diaserie werd vertoond. Of de prachtige 'documantaire' die Jan Portengen en René Godlieb hebben gemaakt tijdens en na de triatlon. Dé inspiratie voor René om daarna mee te doen. En wist je dat de huidige sportcommentator van de NOS, Herbert Dijkstra, in 1993 in de stromende regen heeft meegefietst met de eerste loper..."