Afbeelding

Een van de 205 Weesper deelnemers loopt zich warm voor de 25e editie van de WeesperNieuws Traitlonop zondag 7 september.

Brechtje Schouten
startnummer 2625
doel: finishen binnen de 3 uur

Lange weg
"De triatlon is dit jaar voor de 25e keer en als ik ooit nog eens mee wilde doen, moest het in deze jubileumeditie zijn. Ik moet erbij zeggen dat ik pas sinds twee jaar zo sportief ben. Vijftig kilo ben ik inmiddels kwijt, ik heb een lange weg achter de rug om dit te bereiken. Ik begon met hardlopen. En nu ook maar meteen die triatlon er achteraan. Het is pittig, ook qua planning met thuis. Maar het gaat me lukken."
Spontane sponsors
"Wat zo leuk is, is dat ik nu al heel veel enthousiasme om me heen merk. Karin Wesselman zei meteen: o meid, dan ga ik je sponsoren. En bij Van der Linden mocht ik een mooie racefiets lenen om mee te trainen. Dat is het mooie van Weesp: het valt op dat ik bezig ben met afvallen en dan krijg je er dit voor terug."

Tips van Marc
"Mijn man Marc doet voor de 20e keer mee. Natuurlijk heeft hij veel tips voor mij. De belangrijkste? Matigen, niet jezelf voorbij lopen. De fietstrainingen doen we soms samen (ja, hij kan mij nog bijhouden), maar ik heb gezegd: ik wil het helemaal zelf doen. Zaterdag deed ik mee aan de achtste triatlon in de Gaasperplas. Het zwemmen bleek meer dan een kilometer, dus langer dan in Weesp. Nou ja, een goede voorbereiding voor volgende week. Van mij mag het nu wel beginnen."