De City opent het filmseizoen met 'Una via a Palermo'.
De City opent het filmseizoen met 'Una via a Palermo'.

woensdag 3 september

Biodanza

Een nieuw seizoen biodanza gaat weer van start. Biodanza is een combinatie van muziek, dans en contact. Het is elke woensdagavond in basisschool de Triangel en start om 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06 24617030.

donderdag 4 september

Alzheimercafé

Het Weesper Alzheimercafé van donderdag 4 september staat in het teken van domotica, huisautomatisering die het mensen mogelijk maakt zo zelfstandig mogelijk te wonen. Nicoline Valk-de Rijk vertelt over de mogelijkheden. Locatie: Hart van Weesp. Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Koffie en entree gratis.

Workshop stempels maken

Kim Philips van Buren geeft in haar atelier in Fort Ossenmarkt een workshop stempels maken. De workshop is van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten bedragen 20 euro, inclusief materialen, een minigoodiebag, gebruik van gereedschappen, koffie/thee en lekkers.

Film: 'Una via a Palermo'

In de City draait donderdag 4 september de Italiaanse film 'Una via a Palermo'. Twee auto's, één steeg. Meer is niet nodig voor spanning en sensatie. De bestuurders staan met de neuzen tegen elkaar en er is geen ruimte om te passeren. Wie geeft op en rijdt achteruit? De films in de City beginnen dit seizoen steeds om 20.00 uur. Een kaartje kost 8 euro.

vrijdag 5 september

Prinsenmaandconcert

In september staat de Oude Hollandse Waterlinie in het teken van Prins Willem III en zijn tijdgenoten Shakespeare en Bach. In Weesp wordt deze Prinsenmaand gevierd met een Bachrecital, uitgevoerd door Claudine Carmen Roma. Het concert vindt zondag 5 september om 20.30 uur plaats in de City. Kaarten zijn voor 10 euro per stuk te koop via prinsenmaand.nl.

Yoga voor kinderen

Sabina Baarsma start vrijdag 5 september met nieuwe yogalessen voor kinderen en tieners. De lessen worden gegeven in YogaToday. Aanmelden kan via www.jongenyoga.nl.

Beiaardconcert

Beiaardier Auke de Boer geeft vrijdag 5 september een concert op het carillon van de Grote Kerk in de Nieuwstraat. De Boer is beiaardier van het Martini-carillon in Groningen. Een goede luisterplaats is de tuin van Ilona Woltring op Oudegracht 27. Iedereen is welkom. Tip: iets te drinken meebrengen. Aanvang: 18.30 uur.

Preview in Theaterpand

De uitbreiding van Zone 1380 en de start van het nieuwe theaterseizoen wordt vrijdag 5 september gevierd met previewvoorstellingen in Theaterpand Weesp. Kaartjes voor deze avond zijn gratis. De preview bestaat uit een korte cabaretvoorstelling van Cindy Pieterse, een optreden van rapper/songwriter Marco Martens en een film over de nieuwe programmering. Sara Kroos presenteert de avond. Er zijn voorstellingen om 20.30 uur en om 22.00 uur. De gratis kaartjes zijn verkrijgbaar via zone1380.nl. Ook zijn ze af te halen bij De Kleine Prins. Ben je jong en sta je liever zelf op de planken? Zone 1380 heeft nog plek voor nieuwe leerlingen. Op zondag 7 september is de laatste gratis proefles en auditie.

vrij 5 t/m zon 7 september

Kunstmaat

Zes kunstenaars houden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september een gezamenlijk expositie in de Weesper synagoge. De exposanten zijn familie van elkaar, maar hun werk is heel divers. Te zien zijn onder meer schilderijen, foto's, cartoons, meubels, tassen en multimediakunst. Openingstijden: vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 6 september

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

Muziekfabriek

Kinderen van alle leeftijden zijn zaterdag 6 september vanaf 11.00 uur welkom in Fort Ossenmarkt. In de nissen van Muziekschool Globe kan er muziek worden gemaakt en worden gezongen. Er zijn instrumenten om te proberen, maar kinderen mogen ook hun eigen instrument meenemen. Limonade en koffie staan klaar. Deze activiteit is onderdeel van Septembermaand Fortenmaand.

zondag 7 september

Kwarttriatlon

Het mooiste en grootste Weesper sportevenement wordt dit jaar gehouden op zondag 7 september. Naar verwachting wagen zo'n 400 deelnemers zich aan zwemmen, wielrennen en hardlopen door Weesp. De finish is op het Groote Plein. Zie P1.

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn zondag 7 september open van 13.00 tot 17.00 uur.

Kinderconcert

Stadsherstel en So What houden zondag 7 september een kinderconcert in de Van Houtenkerk. Het thema van dit concert is Zee. Professionele musici spelen Händel, Debussy én Abba. Klappen, dansen en meezingen mag. Kaarten kopen kan door te mailen naar zalen@stadsherstel.nl. Kinderen betalen 5 euro, volwassenen € 7,50.

Laatste toertocht

Toerfietsclub Weesp houdt zondag 7 september de laatste toertocht van dit jaar: de Triangel. Deze fietstocht over honderd kilometer voert de deelnemers door het Hollandse landschap tussen Weesp, Uithoorn en Amsterdam. Start tussen 9.00 en 10.00 uur vanuit het clubhuis aan de Papelaan. Deelname kost € 4,-. Voor meer informatie kijk op www.tfcweesp.nl.

maandag 8 september

Koffiemiddag Zonnebloem

De Zonnebloem houdt maandag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in het restaurant van Oversingel. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek staat maandag 8 september met een leesvoorstelling in de City of Wesopa. Aanvang 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht.

Ensemble de Corazón

Ensemble de Corazón zingt gepassioneerde wereldmuziek en harmonieuze klassieke muziek. Er wordt nog gezocht naar een tenor en een bas, en ook een (hoge) sopraan is welkom. Er wordt gerepeteerd in de Synagoge op maandagavond. Meer informatie via saarmeuter@gmail.com.

woensdag 10 september

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 10 september een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Try-out Pieter Derks

Pieter Derks komt zijn nieuwe voorstelling 'Zo goed als nieuw' woensdag 10 september uitproberen in Theaterpand Weesp. Aanvang: 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht.

Meezingavond

Er is woensdag 10 september een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Hier sta ik

Kees van der Zwaard voert woensdag 10 september in de Grote Kerk een voorstelling over Maarten Luther op. In 'Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther' duikt hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtenwereld van Maarten Luther. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 10 september een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deze week is er een thema: draagcoach. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Teken- en schilderles

Annita Sikking van Het A[r]telier van Weesp in de Slijkstraat start woensdag 10 september met het geven van teken- en schilderlessen in acryl- en/of olieverf. Mensen die hierin interesse hebben kunnen zich aanmelden via www.hetarteliervanweesp.nl. De lessen zijn op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur.

In Fort Ossenmarkt kunnen kinderen  zaterdag naar de Muziekfabriek.