Menno Koolhaas wint voor de tweede keer op rij de WeesperNieuws Triatlon. De klokken lopen drie seconden voor.
Menno Koolhaas wint voor de tweede keer op rij de WeesperNieuws Triatlon. De klokken lopen drie seconden voor. Foto: Brian Elings

Winnaar Menno Koolhaas blijft graag terugkomen in Weesp

WEESP - Spannende strijd. Lopen was zwaar. Het publiek was geweldig. Drie kenmerken van de 25e editie van de WeesperNieuws Triatlon. Menno Koolhaas won, Robert Parinussa werd snelste Weesper en Paula van der Pouw werd snelste Weespse (zie artikel hieronder). Daarnaast had elke deelnemer zijn eigen verhaal.

Menno Koolhaas, hij moet nog 19 worden, onderstreepte zijn enorme talent. Vanaf de eerste zwemslag lag hij op kop. Ter hoogte van molen 't Haantje had hij al een gat van zes lengtes bij het zwemmen. Dat was dan ook de tactiek van de inwoner van Sittard, want hij vreesde de loopsnelheid van Mark Hamersma. "Ik wilde een gat slaan met zwemmen en dat met het fietsen zo groot mogelijk houden. Dat lukte. Het lopen voelde wel heel zwaar, moet ik zeggen."

Die opmerking wed zondag vaker gehoord. Ook het enthousiasme van het publiek werd volop geprezen. Dat werkte als doping voor de triatleten. Koolhaas is met zijn internationale wedstrijden toch wat gewend, maar de sfeer in Weesp raakt hem. "Het is hier zo gezellig, ik blijf hier graag aan de start verschijnen." De feestvreugde langs de kant haalde zelfs bij Omar Brons de scherpe kantjes ervan af. "Ik kan er kort over zijn, het lukte vandaag niet. Dus tevreden? Nee. Genoten? Wat moet ik zeggen, kijk naar die mensen langs de kant." De Almeerder werd vierde, achter Robert Parinussa uit Weesp (zie pagina 3). Martijn Boot werd tweede. "Ik ben goed in vorm, maar Menno is een maatje te groot is voor mij."

Snelste Weespers
Barry Dooper werd vijfde, net voor Mark Hamersma. Na zes keer op rij snelste Weesper te zijn geweest, werd hij nu dus voorbijgestreefd door Robert Parinussa. "Ik ben druk geweest met werk en heb een ander seizoen dan anders gehad. Daardoor miste ik de power met fietsen. Op Robert stond geen maat. Ik vind het heel gaaf voor hem, hij heeft een schitterende wedstrijd gedraaid, helemaal zelf, een waardige opvolger."

Arjen Soet werd de derde Weesper. Hij zette een van zijn beste tijden op de klokken en hield Tim Jacobs net uit de top 10. Hij en zijn tweelingbroer Daan lopen normaal schouder aan schouder, maar zondag had Daan zijn dag niet. Frank de Graaf, Ronald Warmerdam en Ricardo Scholten eindigden voor hem. Bjorn van der Neut en Marc Aubel reikten tot de top 25. Voor Marc Aubel was het de eerste keer binnen de magische grens van twee uur.

Hig five! Barry Dooper feliciteert Robert Parinussa.
Nicole Voet uit Renkum wint bij de dames.