Een knuffel voor Paula van der Pouw.
Een knuffel voor Paula van der Pouw. Foto: Brian Elings

Verbeten strijd van Paula, Deborah en Astrid

WEESP - Nicole Voet uit Renkum won zondag de WeesperNieuws Triatlon bij de dames. Ze bleef Paula van der Pouw voor. De Weespse had andere zaken aan haar hoofd: uit de klauwen blijven van haar trainingsmaatjes en plaatsgenoten Deborah Schouten en Astrid de Graaf.

Voet gaf in haar eerste reactie na haar overwinning direct een pluim voor het publiek. "Wat geweldig, wat een publiek. Dat sleepte mij er echt doorheen. Bij het zwemmen had ik veel water binnengekregen en daar had ik behoorlijk last van, steken in mijn zij. Ik weet niet hoe ik gelopen had als het publiek langs de kant niet zo tekeer was gegaan."

Nog meer lawaai maakte het Weesper publiek bij het zien van Paula van der Pouw, Deborah Schouten en Astrid de Graaf. De drie TTW-ladies zijn aan elkaar gewaagd en zouden er een spannende strijd van maken. Op het verbetene af. Alle drie moesten ze tot het gaatje. Paula won en werd daarmee tweede vrouw overall. "Het was zwaar. Deborah is zo'n goede loopster dat ik met zwemmen en fietsen alles moest geven om voldoende voorsprong te krijgen. Ik ging echt vól op de fiets. Zo hard dat ik dacht: als dat maar goed gaat, ik moet straks ook nog lopen."

Achter Paula ontspon zich een prachtige tweestrijd tussen Deborah Schouten en Astrid de Graaf. Ze wilden geen van beiden toegeven aan elkaar. De verbetenheid was van hun gezichten te scheppen. Deborah ging tot het uiterste in haar poging Paula van der Pouw te achterhalen, zo zei ze na afloop. Dat lukte niet, maar ze sloeg wel een klein gaatje met Astrid de Graaf. "Ik dacht alleen maar: ik moet blijven doorlopen. Maar ik kon echt niet harder, maar ik ben tevreden", zei Astrid.